Τεράστιο πρόστιμο για προσωποποιημένες διαφημίσεις σε Facebook και Instagram

Υψηλό πρόστιμο για προσωποποιημένες διαφημίσεις σε Facebook και Instagram επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Μeta. 

Τεράστιο πρόστιμο για προσωποποιημένες διαφημίσεις σε Facebook και Instagram

Το πρόστιμο που επιβλήθηκε από την ΕΕ στη Meta είναι πιθανό να αναγκάσει τη Meta να προχωρήσει σε δαπανηρές αλλαγές όσον αφορά τις διαφημίσεις στο Facebook και το Instagram.

Συγκεκριμένα, πρόστιμο ύψους 390 εκατ. ευρώ στη Meta για παραβιάσεις στις υπηρεσίες της σε Facebook και Instagram επέβαλε η ρυθμιστική αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων της Ιρλανδίας, δηλώνοντας ότι οι δύο πρέπει να επανεξετάσουν τη νομική βάση για τον τρόπο που προβάλλουν τις διαφημίσεις τους σε σχέση με τα προσωπικά δεδομένα.

Οι αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές διαπίστωσαν ότι μέσα από ειδικές ρυθμίσεις, οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης γίνονταν υποχρεωτικά αποδέκτες προσωποποιημένων διαφημίσεων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει νόμο από το 2018 περί απορρήτου δεδομένων με στόχο να περιορίσει τη δυνατότητα του Facebook και των άλλων εταιρειών να συλλέγουν πληροφορίες για χρήστες χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεσή τους.

Ο Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Προσωπικού της Ιρλανδίας έδωσε εντολή στη Meta να συμμορφωθεί με τα ευρωπαϊκά πρότυπα επεξεργασίας δεδομένων εντός 3 μηνών.

Το πρόστιμο των 390 εκατ. ευρώ που επεβλήθη από τις ευρωπαϊκές αρχές έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική που υιοθετούν οι ΗΠΑ σε αυτές τις περιπτώσεις.

Οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν θεσπίσει κανένα νομικό πλαίσιο που να διαφυλάσσει τα προσωπικά δεδομένα. Ορισμένες μόνο πολιτείες, όπως η Καλιφόρνια, έχουν προχωρήσει σε αυτές τις κινήσεις.

Αυγή

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock