Ν. Μηταράκης: Δεδομένη η στήριξη της Κυβέρνησης προς τους μαστιχοπαραγωγούς

Ν. Μηταράκης: Δεδομένη η στήριξη της Κυβέρνησης προς τους μαστιχοπαραγωγούς

«Η Κυβέρνηση έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση τη νέα πρόσκληση των σχεδίων βελτίωσης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας. Ακριβώς για να προσελκύσει σχόλια των αγροτών και των συνεταιρισμών, πριν την έκδοση του προγράμματος», σχολίασε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης το θέμα που έχει προκύψει με τις διαμαρτυρίες της Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου σχετικά με προγράμματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

“Στα θετικά της πρόσκλησης δίνονται μόρια για τη συμμετοχή σε συνεταιρισμό. Η στήριξη της Κυβέρνησης προς τους μαστιχοπαραγωγούς είναι δεδομένη. Έχει καταρχήν αποδειχθεί στη μόνιμη μείωση της φορολογίας εισοδήματος για τα μέλη της ΕΜΧ κατά 30% ή 50%. Επίσης, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων έχει πολλές φορές συναντηθεί με την διοίκηση της Ένωσης και συνδράμει σε θεσμικά αιτήματα, θέματα στήριξης των παραγωγών και των νέων αγροτών, θέματα αποζημιώσεων“, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτής Χίου της ΝΔ, καλεί επίσης “το Δ.Σ της Ένωσης σε συνάντηση, ώστε να συντονίσουν την απάντηση στην δημόσια διαβούλευση, με στόχο τις βέλτιστες αλλαγές στο πρόγραμμα“.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.