Δύο νέα προγράμματα από τα «Αθλητικά Μονοπάτια»

Δύο νέα προγράμματα που αφορούν τον «Επαγγελματικό Προσανατολισμό» και τη «Δημιουργία Ηλεκτρονικής Διανησιωτικής Εφημερίδας», πρόκειται να εφαρμοστούν το προσεχές διάστημα στο πλαίσιο του προγράμματος «Αθλητικά Μονοπάτια» στο Δήμο Ηρωϊκής Νήσου Ψαρών, Φούρνων, Αγίου Ευστρατίου και σε άλλα νησιά.

Τα προγράμματα απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα αναλάβουν και το συντονισμό.

Τα «Αθλητικά Μονοπάτια» σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα The Tipping Point (TTP), θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικό εργαστήρι επαγγελματικού προσανατολισμού, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας. Το πρόγραμμα θα υποστηρίξει τα παιδιά Γ’ Γυμνασίου και Λυκείου στην λήψη των καλύτερων δυνατών επιλογών για το μέλλον τους.

Στο 2ο πρόγραμμα, σε συνεργασία με τον δημοσιογραφικό οργανισμό iMEdD υποστηρίζεται η δημιουργία τρίμηνης ηλεκτρονικής διανησιωτικής εφημερίδας.

Στα πλαίσια αυτά θα υπάρξει πρόσκληση των συμμετεχόντων στην Αθήνα για τη παρακολούθηση δημοσιογραφικού workshop στο χώρο του iMEdD.

Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να αναπτύξουν τη δεξιότητα του γραπτού λόγου και παράλληλα να υπάρξει η δυνατότητα να εκφραστούν με μία κοινή φωνή αλληλοεπιδρώντας με τους συμμαθητές τους από όλα τα νησιά (11 συνολικά) που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα «Αθλητικά Μονοπάτια» διεξάγεται από το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας– SportsExcellence (SE) υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πληροφορίες από την ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.