Οι γονείς της Ικαρίας σχετικά με την έλλειψη φαρμάκων

Επιστολή της Ένωσης Γονέων Ικαρίας προς τα αρμόδια υπουργεία (Υγείας- Παιδείας) και αρχές (Δήμος-επαρχείο-περιφέρεια) για το μεγάλο ζήτημα της έλλειψης φαρμάκων στο νησί μας.

Οι γονείς της Ικαρίας σχετικά με την έλλειψη φαρμάκων

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Ικαρίας εκφράζει την αγωνία και τον φόβο  των γονέων του νησιού, σε μία περίοδο που, αφενός η εποχιακή γρίπη, οι ιώσεις αλλά και ο Covid είναι πολύ έντονα, αφετέρου υπάρχει έλλειψη βασικών φαρμάκων για τα παιδιά μας.

Την ίδια ώρα, η Κυβέρνηση, το λιγότερο προκλητικά, μέσω του Υπουργείου Παιδείας, δικαιολογεί, με εγκύκλιο, τις απουσίες των μαθητών λόγω γρίπης, ενώ εμείς αγωνιούμε αν θα βρούμε τα αναγκαία φάρμακα αλλά και αν θα υπάρχει παιδίατρος στο Νοσοκομείο Ικαρίας και στο Κέντρο Υγείας, που θα καλύψει τις ανάγκες ενός ολόκληρου νησιού.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, εν συνεχεία του μακάβριου έργου της Κυβέρνησης σχετικά με την ακρίβεια , θέλοντας να παίξει για άλλη μία φορά με τις αντοχές μας, επιβάλλει αυξήσεις σε όλα τα διαγνωστικά τεστ που αγγίζουν το 6%.

Σε μία περίοδο όπου ο οικογενειακός προϋπολογισμός, όχι απλά στενάζει αλλά μέρα με την μέρα εξαϋλώνεται λόγω των αυξήσεων σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, τείνει να κάνει ακόμα και αυτά τα τεστ, όπου θα έπρεπε να διανέμονται δωρεάν τουλάχιστον σε μαθητές, απαγορευτικά.

Tα φάρμακα και οι υπηρεσίες Υγείας δεν είναι εμπόρευμα, είναι κοινωνικό αγαθό.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Φάρμακα εδώ και τώρα διαθέσιμα για τα παιδιά μας όποτε τα χρειάζονται.
  • Καμία ανατίμηση σε φάρμακα και διαγνωστικά τεστ.
  • Άμεση στελέχωση με παιδιάτρους σε νοσοκομείο και Κ.Υ. αλλά και με γιατρούς όλων των  αναγκαίων ειδικοτήτων (πνευμονολόγος, αναισθησιολόγος)

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock