Ενημέρωση για το «Σχέδιο Δράσης Αθλητισμού» από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου στην Ικαρία

Την Ικαρία επισκέφθηκε χθες Πέμπτη 19 Ιανουαρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Δημήτρης Κουρσουμπάς όπου μαζί με τον Έπαρχο Ικαρίας και Φούρνων Παναγιώτη Γενούζο συναντήθηκαν με εκπροσώπους αθλητικών σωματείων του νησιού με σκοπό την ενημέρωση τους για το «Σχέδιο Δράσης Αθλητισμού» της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Ενημέρωση για το «Σχέδιο Δράσης Αθλητισμού» από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου στην Ικαρία

Η υποβολή προτάσεων αφορούν την κατάρτιση ενός αθλητικού σχεδιασμού με δράσεις που θα συνδυάζουν τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την τουριστική προβολή των νησιών της Περιφέρειας. Οι προτάσεις υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2023. Το 2022 δαπανήθηκαν 21500 ευρώ για τον αθλητισμό στην Ικαρία από την Περιφέρεια και ο στόχος είναι το 2023, τα χρήματα να είναι πολύ περισσότερα τόνισαν στην ομιλία τους (τα έξοδα ενός αθλητικού σωματείου σήμερα, με τμήματα σε ομαδικά αθλήματα ξεπερνάει τις 40.000 ευρώ τον χρόνο!).

Παράλληλα προέτρεψαν τα αθλητικά σωματεία να ζητούν αθλητικό υλικό Παρόλα αυτά δήλωσε ότι θα στηρίξει τα αιτήματα των σωματείων και θα προσπαθήσει να καλυφθούν ακόμα κι αν χρειάζονται έξοδα διοργανώσεων και αθλητικού υλικού.

Ο κος Κουρσουμπάς δήλωσε επίσης, πως οι δαπάνες για τον αθλητισμό θα επικεντρώνονται όχι μόνο στα αθλητικά σωματεία αλλά και στα σχολεία πρωτοβάθμιας κ δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το νέο στοιχείο είναι ότι με βάση απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ (πριν απο δυο ημέρες) να γίνει υποχρεωτική η ύπαρξη απινιδωτή σε κάθε γήπεδο προκειμένου αυτό να εξασφαλίζει άδεια για τη διεξαγωγή αγώνων, η Περιφέρεια ότι θα δώσει απινιδωτές στα σωματεία για τα γήπεδα που αγωνίζονται.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.