Αυξάνεται καθημερινά η άφιξη μεταναστών στη Σάμο

Με την κατηγορία της διευκόλυνσης παράνομης εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια συνελήφθη ένας 22χρονος αλλοδαπός, με σχετικό ένταλμα Δικαστικής Αρχής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου.

Αυξάνεται καθημερινά η άφιξη μεταναστών στη Σάμο

Πρόκειται για μία μεταφορά 14 αλλοδαπών η οποία έγινε με λέμβο που ξεκίνησε από τα τουρκικά παράλια, σε μη θεσμοθετημένο σημείο και χωρίς να υποβληθούν στον προβλεπόμενο έλεγχο, έναντι μη προσδιοριζόμενου μέχρι στιγμής χρηματικού ανταλλάγματος.

Επίσης προέκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης ότι ο συλληφθείς κατά το χρόνο του ταξιδιού, συνομιλούσε τηλεφωνικά με μέλος κυκλώματος παράνομης διακίνησης αλλοδαπών μεταναστών, παρέχοντας του πληροφορίες σχετικά με την πορεία της λέμβου, ρυθμίζοντας και την περεταίρω μεταφορά των επιβαινόντων στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της νήσου Σάμου.

Η έρευνα για την υπόθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.

Εξάλλου το τελευταίο χρονικό πληθαίνουν οι αφίξεις μεταναστών στην Σάμο και ειδικότερα στην περιοχή «ΣΙΔΕΡΑ» του Ποσειδωνίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πριν από 4 ημέρες είχαν καταφέρει να φτάσουν στην ελ λόγω περιοχή 50 μετανάστες μεταξύ αυτών μία έγκυος γυναίκα που μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Σάμου ενώ την τελευταία φορά μεταξύ των αλλοδαπών που έφτασαν από τα απέναντι τουρκικά παράλια ήταν ένα βρέφος και δύο παιδιά που μεταφέρθηκαν στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Να σημειώσουμε ότι στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή βρίσκονται περίπου χίλια άτομα.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.