Για τα προβλήματα στο σχολείο του Αγίου Κηρύκου

Σε προηγούμενη ανάρτησή μας αναφερθήκαμε στην επιστολή των γονέων του γυμνασίου του Αγίου Κηρύκου, όπου αναφέρονται οι ζημιές που έχουν γίνει στο σχολείο και ζητούν την άμεση παρέμβαση των υπευθύνων για την αποκατάσταση των κτιριακών υποδομών.

Για τα προβλήματα στο σχολείο του Αγίου Κηρύκου

Λίγο αργότερα διαβάσαμε την ανάρτηση του Στράτου Λακιού στο facebook (Διευθυντής του Λυκείου), όπου αναφέρεται στο πρόβλημα του σχολείου ως εξής:

Σχολικό συγκρότημα Γενικού Λύκειου – Γυμνάσιου Αγίου Κηρύκου Ικαρίας. Μετά τις εργασίες από τον εργολάβο, που πήρε το έργο της Περιφέρειας, 200.000 ευρώ για την στεγανοποίηση του κτιρίου αναγκαστήκαμε το Σαββατοκύριακο να καθαιρέσουμε τους σοβάδες που υποτίθεται είχαν αποκατασταθεί, για να μην έχουν πρόβλημα οι μαθητές και το προσωπικό του σχολείου εάν έπεφταν. Αποκαλύφθηκε λοιπόν αυτό που βλέπετε ,αν και από επάνω έχει γίνει το έργο στεγανοποίησης. Ο Δήμος Ικαρίας μας έστειλε εργάτες που θα πληρωθούν από της Σχολική Επιτροπή του σχολείου μας. Όσο για τις τουαλέτες και το υπόγειο αυτή είναι η εικόνα ακόμα και σήμερα ,χωρίς τα μπάζα που τα πήρε ο εργολάβος. Ο Δήμος Ικαρίας μας υποσχέθηκε τουλάχιστον την αποκατάσταση των τουαλετών. Εκφράζουμε τις επιφυλάξεις μας βέβαια για την στατικότητα του κτιρίου βλέποντας την εικόνα της κολόνας του υπογείου όπως βλέπετε και εσείς, και αυτό διότι και οι άλλες κολόνες γύρω από το κτίριο έχουν σκάσει από τον σοβά τους με τον ίδιο τρόπο. Υγεία και τύχη σε όλους μας.

Στα σχόλια κάτω από την ανάρτηση εμφανίστηκε ο εργολάβος του έργου που αναφέρεται ο Λυκειάρχης, όπου έγραψε τα εξής:

Καλησπέρα Κ. Λυκιάρχα εγώ είμαι ο εργολάβος που πήρα την εργολαβία του σχολείου και καλό θα ήταν να λέμε τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν όχι όπως θέλουμε να τα παρουσιάζουμε

1ον η εργολαβία δεν ήταν ποτέ το ποσό που αναγράφεται αλλά 111.697,03 με το ΦΠΑ 24% δηλαδή αντικείμενο εργασιών με εργολαβικο όφελος 90.078,25 (παραθέτω σε φωτογραφία το συμφωνητικό το οποίο το έχει και ο δήμος )

2ο Δεν δόθηκαν μόνο για τη μόνωση αυτά τα χρήματα αλλά και για σειρά άλλων εργασιών όπως αλλαγές κουφωμάτων ενανθρακωσεις σκυροδεματων επιχρίσματα σε όλες τις εξωτερικές οροφές τοίχουςαλλαγη όλων των φωτιστικών στις αίθουσες διδασκαλίας βαφή πάνω από 1500 τετρ μέτρα κικλιδωματα πλακάκια και αλλαγή κλίσεων σε επιφάνεια 300 και πλέον τετραγωνικών μέτρων για την αλλαγή της κλίσης στις αυλές καθαιρέσεις μεταφορές ενησχιση της γείωσης αλλαγή όλων των ασφαλειών στους πίνακες και ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΡΕΛΕ που δεν είχε η εγκατάσταση κτλ

Για την αποχετευση των τουαλετών που επί δύο χρόνια λειτουργούσαν και ξανακατασκευαστηκαν γιατι είχαν βουλώσει από διάφορα υλικά όπως μπουκάλια πλαστικές σακούλες σερβιετες και αλλά χρηστικά είδη που δεν θέλω να εκφράσω αυτή τη στιγμή δεν φταίει ο εργολάβος αλλά αυτός οι αυτοί που τις βουλώνουν, (εσείς ο ίδιος μου έχετε αναφέρει την κατάσταση…)

Τώρα για τη μόνωση

Ο χώρος που δείχνετε δεν βρίσκετε κάτω από το χώρο της μόνωσης αλλά στο διάδρομο ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΌΝΩΣΗ

Πολύ πιθανόν να προέρχεται από τη διάτρητη σκεπή του κτηρίου μπορεί από το διάδρομο μπορεί από κάπου αλλού

Αλλά αυτό είναι ένα θέμα διερεύνησης που σε συζήτηση που είχα με την υπηρεσία θα έστελναν την πυροσβεστική το καλοκαίρι να ρίξει νερό σε διάφορα σημεία και να διερευνηθεί η αιτία

Το συνεργείο έκατσε 1,5 μήνες από μέσα Ιουλίου μέχρι τέλος Αυγούστου ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΚΑΝΕΊΣ!!!!!

Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι ο εργολάβος και κάθε εργολάβος εκτελεί μελέτες και επί αυτών των μελετών πληρώνεται.

Σας γνωρίζω λοιπόν ότι ο δήμος Ικαρίας ζήτησε και του κοινοποιήθηκε η εν λόγω μελέτη εδώ και δύο χρόνια.

Επίσης θέλω να σας ενημερώσω ότι το γυμνάσιο δεν είναι το πρώτο έργο που εκτέλεσα στην Ικαρία το παλιό δημαρχείο με την αίθουσα εκδηλώσεων καθώς και το δημοτικό σχολείο πάνω από το υποκατάστημα του ΙΚΑ είναι έργα εκτελεσμένα από μένα.

Τέλος θέλω να πω ότι η στοχοποίηση και δεμονοποίηση ενός ανθρώπου που κάνει το επάγγελμα του εργολάβου δεν λύνει το πρόβλημα.

Και επίσης ότι για το θέμα της στατικότητας του κτηρίου έχω πρώτος εχώ ενημερώσει με έγγραφο την περιφέρεια αλλά και τον δήμο προφορικά καθώς ,

Ενώ υπάρχει ο προβλεπόμενος οπλισμός η ΠΟΙΟΤΗΤΑ του σκυροδέματος στο εν λόγω κτήριο κατά την προσωπική μου άποψη πάντα, κρίνεται ως κακή

Στη συνέχεια έδωσε τις σελίδες της σύμβασης. Σε μια έρευνα στο αρχείο μας, βρήκαμε τη σχετική ανάρτηση. Η ανάρτησή μας έγινε στις 15 Φεβρουαρίου του 2019, περιφερειάρχης τότε ήταν η Χριστιάνα καλογήρου, δηλαδή το έργο δεν εγκρίθηκε στην εποχή του νυν περιφερειάρχη. Η Σύμβαση έγραφε τα εξής:

«Συντήρηση– επισκευή κτιρίου Γυμνασίου- Λυκείου Αγίου Κηρύκου Ικαρίας», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

Το έργο αφορά εργασίες που θα εκτελεσθούν στο Γυμνάσιο – Λύκειο Αγίου Κηρύκου Ικαρίας και πιο συγκεκριμένα:

  • Μόνωση του βατού δώματος του σχολικού κτιρίου.
  • Τοπική αποκατάσταση των βλαβών που έχουν προκληθεί στις επιφάνειες των σκυροδεμάτων από την διάβρωση των οπλισμών.
  • Στεγανοποίηση των διαστολικών αρμών.
  • Τοπικές επισκευές του κτιρίου.
  • Αντικατάσταση των σιδηρών κουφωμάτων.
  • Επισκευή της ηλεκτρικής και υδραυλικής εγκατάστασης.

Η συνολική προθεσμία για την περαίωση του έργου είναι 18 μήνες.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και θα υλοποιηθεί με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Σάμου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Το θέμα λοιπόν είναι τι από τα παραπάνω έγινε και εαν έφτασαν τα χρήματα για να ολοκληρωθεί το έργο. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι αυτή την στιγμή δεν παίρνουμε θέση, αλλά προσπαθούμε να δούμε τα γεγονότα, να διερευνήσουμε τι ακριβώς έγινε; Το ζήτημα είναι υπό έρευνα και ελπίζουμε ότι θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει. Πάντως σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ικαριακής ραδιοφωνίας, συναντήθηκαν οι αρμόδιοι για το θέμα, δηλαδή ο λυκειάρχης Στράτος Λακιός, η γυμνασιάρχης Μαρία Τσαμπή, οι σύλλογοι γονέων που έγραψαν την επιστολή και ο δήμαρχος Ικαρίας.

Θα επανέλθουμε στο θέμα αν υπάρξει νέα εξέλιξη.

Loading

One thought on “Για τα προβλήματα στο σχολείο του Αγίου Κηρύκου

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading