Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου η Ικαρία θα είναι ένα μεγάλο σκακιστικό χωριό!

Πρωτόγνωρος είναι ο ξεσηκωμός από σκακιστές και σκακίστριες, κυρίως μικρών ηλικιών, για την Πρώτη Πανικαριακή Σκακιστική Συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 4 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου στον Άγιο Κήρυκο.

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου η Ικαρία θα είναι ένα μεγάλο σκακιστικό χωριό!

Το αγωνιστικό μέρος θα συμπεριλάβει συναντήσεις μαθητών και μαθητριών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, ματς Ραχών – Αγίου Κηρύκου, αναμετρήσεις για το Κλειστό Τουρνουά «Ίκαρος» με Διεθνές ΕΛΟ, αγώνες επιλογής ομάδων μικρών και μεγάλων για τις συναντήσεις με ομάδες της Σάμου, καθώς επίσης και επίδειξη σιμουλτανέ (ταυτόχρονο παίξιμο εναντίον πολλών αντιπάλων) και μπλάιντ (τυφλό παίξιμο).

Κατά την έναρξη των εκδηλώσεων θα απευθύνουν σύντομο χαιρετισμό εκπρόσωποι από τους φορείς που συμβάλουν στην ανάπτυξη και διάδοση του σκακιού στο νησί μας: τον Δήμο Ικαρίας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Δημητρίου «Λιτάνη», τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ιωάννης Μελάς» και τον Σκακιστικό Όμιλο Ικαρίας. Σε μία ξεχωριστή παρέμβαση, θα γίνει απαγγελία επιλεγμένων ποιημάτων με θέμα το σκάκι!

Μετά το τέλος των αγώνων θα οργανωθεί ένας πρόχειρος μπουφές με γλυκά και αναψυκτικά για να δοθεί ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να γνωριστούν καλύτερα, να ανταλλάξουν απόψεις και να συμβάλουν με ιδέες και προτάσεις την περαιτέρω ανάπτυξη και διάδοση του σκακιού στο νησί μας.

Ο Δήμος Ικαρίας θα διαθέσει λεωφορείο για δωρεάν μετάβαση και επιστροφή σκακιστών και σκακιστριών από τη Βόρειο Ικαρία: Αναχώρηση από τις Ράχες στις 2 το μεσημέρι, στάσεις σε Εύδηλο και Καραβόσταμο, όπου έχει εκδηλωθεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αναμενόμενη άφιξη στον Άγιο Κήρυκο στις 4 το απόγευμα. Το δρομολόγιο επιστροφής είναι προγραμματισμένο για τις 8 το βράδυ. Τον συντονισμό της μετακίνησης από την Βόρειο Ικαρία θα έχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Δημητρίου «Λιτάνη» (επικοινωνία με την κ. Ελένη Μάζαρη, τηλ. 6981851370, 6932313642).

Πληροφορίες για τη σκακιστική δραστηριότητα στην Ικαρία, καθώς και για την επικείμενη συνάντηση ομάδων μαθητών, μαθητριών και ενηλίκων με αντίστοιχες ομάδες της Σάμου δίνονται μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: skaki64@gmail.com.

Ένας όμορφος συνδυασμό νίκης!

Ο πρωταθλητής Ικαρίας Γιώργος Τέσκος διαπρέπει και στο Πρωτάθλημα Α΄  Κατηγορίας που ολοκληρώνεται τούτες τις μέρες στον Άγιο Κήρυκο. Ενδεικτικός της ποιότητας των παρτίδων του είναι ο συνδυασμός (με θυσία πύργου!), ο οποίος προέκυψε από θέση μετά την 24η κίνηση στο Πρωτάθλημα Α΄  Κατηγορίας:

25.Πγ1!! Βxγ1 26.Βζ4 η5 27.Βxδ6+ [πιο γρήγορη νίκη με 27.Βζ5! Ρη8 28.Πθ6] 27…Ρη8 28.Βxδ7 Ρxθ7 29.Βxζ7+ Ρθ6 30.Ιxζ6 Βγ6+ 31.ε4 η4 [ενδιαφέρον παρουσιάζει η άμυνα των μαύρων με επιστροφή υλικού: 31…Βxζ6 32.Βxζ6+ Ρθ7 33.θ4 ηxθ4 34.Βxθ4+ Ρη7 35.ζ4 και τα λευκά θα κερδίσουν] 32.Ιxη4+ Ρη5 33.ζ4+ Ρθ4 34.Βθ7+ με ματ 1–0.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.