Εκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΧ για μέτρα λόγω της ανομβρίας στη Χίο

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα, Τρίτη 24/1/23, του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ με θέμα τη λειψυδρία και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για το 2023.

Με παρατεταμένη ανομβρία και το λίγο νερό, που έπεσε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο να μην μπορεί να δώσει χαμόγελα αισιοδοξίας, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Βασίλης Μυριαγκός σημείωσε την ανάγκη λήψης μέτρων με πρώτο την παροχή νερού σε συγκεκριμένες ώρες και μέρες, ακόμα και για περιοχές που έχουν καθημερινή υδροδότηση.

Στο ερώτημά της ΕΡΤ τι αποτελέσματα έφερε η περσινή καμπάνια για την μείωση της κατανάλωσης νερού, ο κ. Μυριαγκός δεν έδωσε κάποια στοιχεία, σημείωσε όμως ότι στις προτάσεις που πρόκειται να κατατεθούν σήμερα στο Διοικητικό Συμβούλιο είναι το πάγωμα των «αδειών κατ’ εξαίρεση» για αρδευτικούς σκοπούς, καθώς και περιορισμός της παροχής νερού στις παροχές άρδευσης από 60 κυβικά μέτρα / ετησίως σε 20 κ.μ. νερού ετησίως.

Μέχρι το τέλος του μήνα ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ θα ζητήσει σύσκεψη με τον υπουργό Μετανάστευσης και κυβερνητικό βουλευτή Νοτή Μηταράκη, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη, τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη και το Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, έτσι ώστε να τους ενημερώσει για τη ζοφερή κατάσταση και να ζητήσει μέτρα.

Στα αιτήματα χρηματοδότησης θα είναι η τοποθέτηση 3 μονάδων αφαλάτωσης.

Οι δύο μικρές για παροχή νερού 200 κ.μ. την ημέρα που θα τοποθετηθούν στο χωριό Λιθί και στην πόλη της Χίου και η 3η αφαλάτωση να είναι θαλασσινού νερού παροχής 1000 κ.μ./ την ημέρα.

Εν τω μεταξύ για την εξεύρεση νερού για την αφαλάτωση στην περιοχή της Λευκωνιάς, η γεώτρηση έχει φθάσει στα 205 μέτρα βάθος, χωρίς να δίνει ακόμα την επιθυμητή ποσότητα νερού.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock