Ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών για τις ελλείψεις στο ΚΥ Πολιχνίτου της Λέσβου

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό του θανάτου ενός 8μηνου βρέφους στον Πολιχντίτο, ήρθαν στην επικαιρότητα οι ελλείψεις σε διασώστες στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ αλλά και γενικότερα οι ελλείψεις στις δομές υγείας στην περιφέρεια.

Ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών για τις ελλείψεις στο ΚΥ Πολιχνίτου της Λέσβου

Η νεοσύστατη εθελοντική ομάδα Πολιχνίτου που συγκροτήθηκε πριν από λίγους μήνες μετά από τη φωτιά στα Βατερά για τη δασοπυρόσβεση, αλλά η δράση τους απλώνεται σε πολλούς τομείς της ζωής στην ευρύτερη περιοχή, καλούν σήμερα, Παρασκευή 27 Ιανουαρίου,  στις 7:00 το απόγευμα στο πολύκεντρο Πολιχνίτου όλους τους φορείς, συλλόγους κατοίκους «για να συναποφασίσουμε όλοι μαζί τις επόμενες δράσεις μας και τα αιτήματα μας, σχετικά με τις ελλείψεις και την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας» όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους. Ειδικά για την  έλλειψη διασωστών από τα ασθενοφόρα στη Λέσβο έχει αναδειχθεί πολλές φορές από τον σύλλογο εργαζομένων ΕΚΑΒ Λέσβου, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει και πολλά ΚΥ δεν έχουν προσωπικό για να καλύψουν όλες τις βάρδιες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Αργύρης Τσιτσάνος από την ομάδα εθελοντών δασοπυρόσβεσης Πολιχνίτου σημείωσε ότι «θέλουμε να κινητοποιήσουμε την κοινωνία , για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και να οργανώσουμε από κοινού κάποιες δράσεις για την αντιμετώπισή τους για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Δεν αφορά μονο το ΚΥ αλλά και όλες οι υπηρεσίες που έφυγαν από τον Πολιχνίτο, μόνο το ΚΥ έμεινε. Ελπίζουμε να κινητοποιηθεί μεγάλο μέρος της κοινωνίας.»

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.