Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Ικαρίας

Η διαχρονική απαξίωση των σχολικών υποδομών, η υποστελέχωση των κρατικών δομών ελέγχου και συντήρησης, οδηγούν σε τραγικά αποτελέσματα.

Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς ερχόμαστε αντιμέτωποι με την εγκληματική πολιτική   που   έχει   αφήσει   τα   σχολεία   στο   «έλεος»   της υποβάθμισης και της υποχρηματοδότησης, των ελλείψεων ακόμη και σε στοιχειώδη μέτρα προστασίας κι ασφάλειας.

Δυναμώνουμε την πάλη για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τη ζωή και το μέλλον τους. διεκδικώντας επαρκή χρηματοδότηση των   σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες, 

Η  κυβερνητική πολιτική που δυστυχώς δεν αμφισβητούν η  δημοτική  αρχή και η περιφέρεια έφεραν αυτή τη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της περιοχής μας, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν άμεσα εξηγήσεις.  

Απαιτούμε να σταματήσουν το πινγκ – πονγκ της μετάθεσης ευθυνών πριν θρηνήσουμε θύματα.

Ως ΑΣΕ Ικαρίας & Φούρνων συνυπογράφουμε το ψήφισμα της Γενικής  Συνέλευσης  των Συλλόγων Γονέων  Γυμνασίου –Λυκείου Αγίου Κηρύκου όπως αυτό διαμορφώθηκε στις 25/1/2023

« Από το 2000 έως σήμερα οι Σύλλογοι Γονέων ανησυχούν για την κάκιστη κατάσταση του κτηρίου  που στεγάζει το Γυμνάσιο και το Λύκειο Αγ.Κηρύκου. Παρά τις έγγραφες ανησυχίες μας προς όλους τους αρμόδιους φορείς, η κατάσταση δεν αλλάζει αντιθέτως επιδεινώνεται αισθητά χρόνο με τον χρόνο.

Νιώθουμε ότι τίθενται σοβαρά θέματα για την ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών τους με την προσέλευση και παραμονή τους στο χώρο του σχολείου, καταπατώνται θεμελιώδη ατομικά τους δικαιώματα, αλλά και δικαιώματα μαθησιακά που οφείλει η πολιτεία να διασφαλίζει ισότιμα για όλους τους μαθητές όλων των σχολείων της χώρας.

Αξιώνουμε λοιπόν να γίνουν, χωρίς άλλη καθυστέρηση ή δικαιολογία, όλες οι απαραίτητες ενέργειες  και με την απαιτούμενη χρηματοδότηση, από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς , ώστε:

  • Να γίνει στο κτήριο μελέτη στατικής επάρκειας, δεδομένης της σεισμικής δραστηριότητας στη χώρα μας
  • Να γίνουν επισκευές τέτοιες ώστε σε κανένα χώρο του σχολείου να μην υπάρχει υγρασία και θέμα με την ηλεκτρική του εγκατάσταση.
  • Να ανακατασκευαστούν οι τουαλέτες ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες υγιεινής και ιδιωτικότητας.
  • Λήψη μέριμνας για την επαναλειτουργία της σχολικής βιβλιοθήκης.
  • Να τοποθετηθεί και 2η σχολική καθαρίστρια πλήρους απασχόλησης, λόγω της μεγάλης έκτασης του συγκροτήματος.

Επίσης για την ασφάλεια των παιδιών ζητάμε: τοποθέτηση σχολικού τροχονόμου στη δημοτική οδό πλησίον του 2ου Νηπιαγωγείου Αγ. Κηρύκου καθώς και τροποποίηση των δρομολογίων των σχολικών λεωφορείων και μέσων ώστε η προσέγγισή τους να γίνεται από την δυτική πλευρά (κύρια είσοδο) του σχολείου. »

Ράδιο Ικαρία

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.