Σε εξέλιξη τα έργα ανάπλασης της Προκυμαίας της Μυτιλήνης

Σε εξέλιξη τα έργα ανάπλασης της Προκυμαίας  της Μυτιλήνης

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα ανάπλασης στην προκυμαία της Μυτιλήνης, με το πρώτο παραλιακό μέτωπο να ολοκληρώνεται στα τέλη Φεβρουαρίου. Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Τεχνικών Υπηρεσιών της Μυτιλήνης, Στρατής Τζιμής, επισκέφτηκε το εργοτάξιο και σχετικά με τις εκτελούμενες εργασίες δήλωσε ότι το τελευταίο δεκαπενθήμερο, πραγματοποιήθηκαν εργασίες τοπογραφικής και υψομετρικής διευθέτησης φρεατίων, εργασίες επανατοποθέτησης των δικτύων ηλεκτροφωτισμού, ΟΤΕ και ΔΕΥΑΛ, και κυρίως, επισκευές-επεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα για την αποκατάσταση των υποσκαφών (σπηλαιωμάτων) στο κρηπίδωμα της χερσαίας ζώνης, στο ύψος του Λιμεναρχείου.

“Εάν δεν πραγματοποιούνταν οι επεμβάσεις στα σπηλαιώματα αυτά, με τις βλάβες οι οποίες είχαν δημιουργηθεί στην παραπάνω θέση, πριν από αρκετά χρόνια, θα υπήρχε κίνδυνος, στο μέλλον, κατάρρευσης μέρους του κρηπιδώματος. Η ύφαλη σκυροδέτηση των σπηλαιωμάτων στο κρηπίδωμα υλοποιήθηκε με την τοποθέτηση σακκολίθων από εξειδικευμένο συνεργείο δυτών, σύμφωνα με την εκπονηθείσα μελέτη από το Λιμενικό Ταμείο. Στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος των υποσκαφών στο κρηπίδωμα συνέβαλε επιστημονικά τα μέγιστα, με τις οδηγίες του, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, ως Λιμενολόγος. Τον ευχαριστούμε θερμά, που πάντοτε έχουμε τη στήριξή του και μας δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιούμε τις επιστημονικές του γνώσεις” τόνισε ο κ. Τζιμής.

Από σήμερα, η κατασκευάστρια εταιρεία, όπως τόνισε ο κ. Τζιμής, “προχωρά με τα συνεργεία της, σε ρυθμούς σπριντ, στη δημιουργία καλουπιών για την επίστρωση με βοτσαλωτό του δαπέδου, αλλά και του φωτιζόμενου τοιχίου 45 πόντων, που θα διαχωρίζει το κρηπίδωμα από το δρόμο. Επίσης, με βοτσαλωτό θα κατασκευαστούν και τα φωτιζόμενα παγκάκια. Η Δημοτική Αρχή Κύτελη αλλάζει τη Μυτιλήνη, την αλλάζει στα δύσκολα και μάλιστα, σε πείσμα πολλών, αυτή η αλλαγή είναι γρήγορη, αποφασιστική και γίνεται με σταθερά και μεγάλα βήματα, γιατί, με τα έργα και μόνο με τα έργα, θέλει να υπηρετήσει την κοινωνία και το μέλλον αυτού του τόπου“.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.