Η Βόρεια Κορεά έστειλε κατασκοπευτικό μπαλόνι στην Νότια

Στα χνάρια των Κινέζων που έστειλαν κατασκοπευτικό μπαλόνι στον Αμερικάνικο εναέριο χώρο και κατέρριψαν οι ΗΠΑ, μπήκαν και οι Βορειοκορεάτες, όπου το έστειλαν στο νότιο μέρος της χερσονήσου.

Η Βόρεια Κορεά έστειλε κατασκοπευτικό μπαλόνι στην Νότια

Ο στρατός της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι παρακολούθησε ένα μπαλόνι της Βόρειας Κορέας πάνω από το έδαφός της, αλλά τελικά αποφασίστηκε ότι δεν αποτελεί απειλή. Το αερόστατο εισήλθε για λίγο στον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας την Κυριακή, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας ότι ως απάντηση έλαβε απροσδιόριστα «μέτρα».

Το μπαλόνι έφυγε από τον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας λίγες ώρες αργότερα και οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι επρόκειτο για μετεωρολογικό μπαλόνι και πως δεν έχει κατασκοπευτικές δραστηριότητες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο έναν ανώνυμο αξιωματούχο.

Το δημοσίευμα έρχεται μετά την κατάρριψη από τις Ηνωμένες Πολιτείες ενός ύποπτου κινεζικού αερόστατου παρακολούθησης, με αποτέλεσμα να αυξηθούν περαιτέρω οι τόνοι στη σχέση των ΗΠΑ με το Πεκίνο, το οποίο δήλωσε ότι το σκάφος ήταν ένα πολιτικό αερόπλοιο που είχε εισέλθει κατά λάθος στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ λόγω ισχυρών ανέμων.

Πέντε βορειοκορεατικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πέρασαν στη Νότια Κορέα στις 26 Δεκεμβρίου, συμπεριλαμβανομένου ενός που εισήλθε για σύντομο χρονικό διάστημα σε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων γύρω από το προεδρικό γραφείο της Νότιας Κορέας, ωθώντας τον στρατό της Νότιας Κορέας να αναμετρηθεί με μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Πληροφορίες από Newsbomb

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.