Έφτασε στο Ιντσιρλίκ η ελληνική αποστολή

Στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ της Τουρκίας έφτασε το βράδυ της Δευτέρας η ελληνική αποστολή βοήθειας, που είχε αναχωρήσει χθες με C-130 από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Έφτασε στο Ιντσιρλίκ η ελληνική αποστολή

Την ελληνική αποστολή αποτελούν 21 πυροσβέστες από την 1η ΕΜΑΚ, με δύο διασωστικούς σκύλους και ειδικό διασωστικό όχημα.

Την ομάδα συνοδεύει ένας αξιωματικός-μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, 5 γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ καθώς και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Η ελληνική αποστολή έφτασε έξω από τα Αδανα, στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, και θα μεταβεί οδικώς σε πόλη στη νοτιοανατολική Τουρκία κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Το «ευχαριστώ» της τουρκικής πρεσβείας

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επεσήμανε τη συνδρομή της χώρας με κάθε τρόπο στις προσπάθειες αντιμετώπισης των συνεπειών του καταστροφικού σεισμού με στόχο να σωθούν ζωές. Από τη πλευρά της η πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την ανταπόκριση και τα μηνύματα αλληλεγγύης.

iefimerida.gr

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.