Συγκέντρωση για το νέο ναυάγιο με τρεις νεκρούς στη Λέσβο

«Ουτε νεκροί ούτε εγκλωβισμένοι, θα νικήσει η ζωή. Δεν θα συνηθίσουμε το θάνατο».

Συγκέντρωση για το νέο ναυάγιο με τρεις νεκρούς στη Λέσβο

Αυτό το μήνυμα έστειλε η συγκινητική και μαχητική η συγκέντρωση που έγινε στη Μυτιλήνη με αφορμή το νέο ναυάγιο που έγινε σήμερα το πρωί ανοιχτά της Θερμής, όπου βρέθηκαν 3 νεκροί ξεριζωμένοι.

Στη συγκέντρωση έγινε με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λέσβου και στην οποία καλούσαν επίσης ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης, ο Φοιτητικός Σύλλογος Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου. Εγινε στην πλατεία Σαπφούς, με την διαπολιτισμική χορωδία Cantalaloun να ντύνουν μουσικά την συγκέντρωση.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Παναγιώτης Κλαδίτης εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου, η Αμαλία Γκίκα εκ μέρους του Φοιτητικού Συλλόγου Ωκεανογραφίας, η Κατερίνα Βλάμου εκ μέρους του Συλλόγου Προοδευτικών Μυτιλήνης. Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Γιάννη Ζαφειρίου πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λέσβου τονίζοντας ότι «τα αιτήματα μας είναι κραυγή αγώνα για να φτιαχτούν τώρα επιτροπές ασύλου, στο έδαφος της Τουρκίας, με ευθύνη της Ε.Ε. και της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ. Να καταργηθεί η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας. Να κλείσουν όλα τα hot-spot,να ματαιωθεί η δημιουργία φυλακής προσφύγων στη Βάστρια. Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Να δοθούν χαρτιά για τους τόπους προορισμού τους και να μεταφερθούν άμεσα στην ηπειρωτική χώρα. Απεμπλοκή από τους πολεμικούς σχεδιασμούς και τις νατοϊκές επιδιώξεις.»

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία μέσα από την αγορά της Μυτιλήνης, με τα συνθήματα να «ζεσταίνουν» την κρύα ατμόσφαιρα, ενώ μοιράζονταν η ανακοίνωση στους περαστικούς και στους καταστηματάρχες.

Η πορεία κατέληξε στο Δημαρχείο Μυτιλήνης, όπου αναρτήθηκε πανό, διατρανώνοντας έτσι οι συγκεντρωμένοι, την αντίθεση τους με την Δημοτική Αρχή που επιμένει στην κλειστή δομή-φυλακή ψυχών στη Βάστρια.

«Είναι τεράστιες οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής των Κύτελη-Μαμάκου-Ζαφειρίου, που υλοποιούν τα σχέδια της κυβέρνησης και της ΕΕ, χτίζοντας μία δομή-φυλακή στη Βάστρια και εγκλωβίζουν μετανάστες και πρόσφυγες στο νησί μας» τονίστηκε από το Εργατικό Κέντρο.

Συμβολικά έγιναν και καταθέσεις στεφάνων στην πόρτα του Δημαρχείου.

902

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.