Πέθανε ο βουλευτής της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης σε ηλικία 57 ετών

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανούσος Βολουδάκης, μετά από σκληρή και άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Πέθανε ο βουλευτής της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης σε ηλικία 57 ετών

Ο βουλευτής της ΝΔ είχε εισαχθεί το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο, απ’ όπου συνέχισε να δίνει τη μάχη με τον καρκίνο. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο οργανισμός του δεν άντεξε και κατέληξε, σκορπίζοντας τη θλίψη στην οικογένειά του, στην τοπική κοινωνία των Χανίων και στους συναδέλφους του στη Βουλή και στο κόμμα του.

Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες

Εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής Χανίων με τη ΝΔ το 2007. Επανεξελέγη στις διπλές εκλογές του 2012, καθώς και τον Ιούλιο του 2019. Στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο (ΙΗ΄) συμμετείχε στις εξής επιτροπές της Βουλής: στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, στην ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στην ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς και στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Πολιτικές – κοινωνικές δραστηριότητες

Διετέλεσε γενικός γραμματέας Εμπορίου στο υπουργείο Ανάπτυξης την περίοδο 2005-2006. Τον Ιανουάριο του 2010 ανέλαβε τη θέση του γραμματέα Νέων Τεχνολογιών, Έρευνας και Καινοτομίας της Ν.Δ., από την οποία παραιτήθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 για να συμμετάσχει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Από τον Ιούνιο του 2012 είναι υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Τον Οκτώβριο του 2015 ως τον Ιούνιο του 2019 εργάστηκε ξανά στον ιδιωτικό τομέα, αναλαμβάνοντας τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας International Trade S.A., του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, με έδρα τις Βρυξέλλες, και τον Ιούλιο του 2019 επανεκλέχθηκε βουλευτής Χανίων.

Μητσοτάκης: «Φτωχά τα λόγια για να περιγράψουν τη συντριβή μου»

Τη συντριβή του για τον θάνατο του Μανούσου Βολουδάκη εξέφρασε με ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πιο αναλυτικά, κ. Μητσοτάκης έγραψε:«Είναι φτωχά τα λόγια για να περιγράψουν τη συντριβή μου από την απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη. Του καλού φίλου και συνεργάτη, αλλά και αγαπημένου συμπατριώτη και πιστού συμμαχητή μου στη Νέα Δημοκρατία.

Ο Μανούσος αφήνει ένα αποτύπωμα ποιότητας σε όλη τη διαδρομή του. Ως βουλευτής, ως οικονομολόγος, ως Χανιώτης. Ενώ η δημόσια ζωή τού οφείλει πολλά, καθώς ως υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης πολέμησε γενναία τη γραφειοκρατία.

Η κυβέρνηση και η παράταξη θρηνούν για τον τόσο πρόωρο χαμό του. Η σκέψη μας είναι, τώρα, στην οικογένειά του. Στην αγαπημένη του Σέβη και στα τρία τους παιδιά. Δάφνη, Σήφη και Γιώργο, να θυμάστε πάντα τον πατέρα σας. Και να είστε περήφανοι γι’ αυτόν».

iefimerida.gr

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.