Κλειστά όλα τα σχολεία την Πέμπτη στην Χίο

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία της Χίου την Πέμπτη, 9/2/23, αφού συνεχίζεται η κακοκαιρία και αναμένεται επιδείνωση αύριο το πρωί. Σχετική εισήγηση προς τον Δήμαρχο Χίου έγινε από τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου.

Κλειστά όλα τα σχολεία την Πέμπτη στην Χίο

«Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο νησί», συνιστά στους πολίτες ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.

Χαρακτηρίζοντας «απρόσμενη» τη χιονόπτωση στη Νότια Χίο και στα μαστιχοχώρια που σημειώθηκε από τα ξημερώματα της Τετάρτης και συνεχίστηκε κατά διαστήματα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας καλεί τους πολίτες να μετακινούνται μόνο εφόσον είναι αναγκαίο.

Εν τω μεταξύ η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου υπενθύμισε και πάλι την υποχρέωση των οδηγών να έχουν εφοδιασμένα τα οχήματά τους με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα κατά την κυκλοφορία τους.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης τα πιο δύσκολα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου στη Χίο είναι:
• Άγιος Γεωργίος Συκούσης – Βέσσα – Ελάτα.
• Λιθί – Αρμόλια.

Πάντως το πρωί της Πέμπτης ιδιαίτερη προσοχή λόγω του παγετού θα χρειάζεται το οδικό δίκτυο Καρυές- Αυγώνυμα, από το 18ο χιλιόμετρο Χίου- Βολισσού, το οδικό δίκτυο της Αμανής και του Πελινναίου.

Από την πλευρά της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χίου, και σε συνεργασία με τις κοινότητες και τις κατά τόπους εθελοντικές ομάδες, έγιναν προσπάθειες για να παραμείνουν καθαροί και ασφαλείς οι δρόμοι στα χωριά Αγίου Γεωργίου Συκούση, Βέσσας, Ελάτας, Λιθίου, Δαφνώνα, Θολοποταμίου που παρουσίασαν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.