Πραγματικότητες: Ψέμματα που λένε αλήθειες

Γράφει ο Μπάμπης Δρακόπουλος

Πραγματικότητες: Ψέμματα που λένε αλήθειες

Δύσκολες στιγμές  για τον Λαό και τον τόπο μέσα σε ένα πλαίσιο ιδιωτικοποίησης της πολιτικής  με όρους Μαφίας και σ΄ ένα Κόσμο που περνάει σε μία νέα εποχή με οδηγό –  δυστυχώς – τον σκληρό πυρήνα του ψευδεπίγραφου Παγκοσμιοποιημένου Νεοφιλελευθερισμού. Το σύνολο του κόστους για το πέρασμα στην «νέα εποχή», ελλείψει οργανωμένου Διεθνούς Προοδευτικού Πόλου, φορτώνεται στις πλάτες των πιο αδύνατων κοινωνικών εταίρων , δηλαδή στην συντριπτική πλειοψηφία των Λαών , καθώς, μέρα με την μέρα η τεχνολογία και η πληροφορική στα χέρια του χρηματιστικού κεφαλαίου καταστρέφει συστηματικά και προλεταριοποιεί τον μεσαίο κοινωνικό χώρο που στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες αποτελεί την κοινωνική πλειοψηφία. Οι ωδίνες της γέννησης νέων γεωπολιτικών και γεωοικονομικών ολοκληρώσεων δημιουργούν νέα δεδομένα στο επίπεδο του συσχετισμού των δυνάμεων των καπιταλιστών , ενώ οι αντιφάσεις και οι αντιθέσεις τις οποίες  αυτές εμπεριέχουν νομοτελειακά δημιουργούν πρωτοφανείς κινδύνους ακόμη και για την επιβίωση του πλανήτη.

Ουκρανία  : Ασφαλώς  το ζήτημα αυτό έχει και την δική του αυτονομία καθώς μία πιθανότητα ένταξης της Ρωσικής ομοσπονδίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα καθιστούσε την δεύτερη από κάθε άποψη αυτόνομη και αυτάρκη αλλά και ανταγωνιστική έναντι των ΗΠΑ με ό,τι αυτό συνεπάγεται.  Η κρίση στην Ουκρανία μεθοδεύτηκε από τις ΗΠΑ με δύο στόχους : πρώτον , την μετεξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε παρακολούθημα των Αμερικανικών γεωοικονομικών και γεωστρατηγικών επιδιώξεων , δεύτερον την εξουθένωση της Ρωσικής ομοσπονδίας ακόμη και ως κρατικής οντότητας, ώστε να βάλουν στο χέρι τον πακτωλό των πλουτοπαραγωγικών πηγών της και όχι μόνο. Για κακή τους τύχη όμως ο Πούτιν σήκωσε το γάντι ενώ η οικονομική ολοκλήρωση μεταξύ Ρωσίας, Κίνας, Ινδίας κλπ που βρίσκεται στα σκαριά  όπως θα δούμε παρακάτω, απειλεί να αλλάξει τα διεθνή οικονομικά δεδομένα δραματικά σε βάρος των ΗΠΑ.  Ήδη το κόστος της πολιτικής και των στοχεύσεων των ΗΠΑ που προαναφέραμε είναι πασιφανώς πλέον μη διαχειρίσιμο από πλευράς των ιδίων των ΗΠΑ και των προθύμων της Ευρωπαϊκής  Ένωσης.

«Η σύμπτωση»  της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση  του παραδοσιακού συμμάχου των ΗΠΑ  (Ηνωμένου Βασιλείου –  με πρωτοβουλία της μεγαλοαστικής τάξης και του Παλατιού), παράλληλα με την ανατροπή στην Ουκρανία του Γιανούκοβιτς  (2014)  και την ανάθεση  (!) της εξουσίας στον «Κουίσλινγκ» Ζελένσκι  ήταν το πρελούδιο της επιχείρησης ανατροπής  του  γεωπολιτικού και γεωοικονομικού status του ευρύτερου Ευρωπαϊκού χώρου.

Η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη και πλείστων όσων Αρίστων ακολουθεί πιστά τα κελεύσματα του Μεγάλου Αδελφού. Πάνω από τις ΗΠΑ σε ποσοστό επί του αντιστοίχου ΑΕΠ οι εξοπλιστικές δαπάνες της χώρας μας . Το Δημόσιο και Ιδιωτικό χρέος να έχουν λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, ενώ ένας θεός ξέρει έως πότε θα είναι τρόπον τινά διαχειρίσιμα.       Η  ανεργία, η αισχροκέρδεια, η ένδεια που μαστίζει την συντριπτική  πλειοψηφία των  ελλήνων και των ελληνίδων, μαζί με την ανεξέλεγκτη δράση της greek mafia  και τους Γκαιμπελίσκους των κατ΄ ευφημισμόν ΜΜΕ έχουν μετατρέψει την χώρα σε ζούγκλα μέσα στην οποία μόνο ο υπόκοσμος κάθε προέλευσης έχει μοίρα.        

Η Αντιδημοκρατική εκτροπή  είναι στρατηγική επιλογή των Ακροδεξιών βρυκολάκων και της greek mafia  που έχουν αλώσει  την μεγάλη Συντηρητική Παράταξη με σκοπό την καταλήστευση και εκποίηση του ό,τι έχει απομείνει από τα ιμάτια της Πατρίδας και του Λαού. Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο, ενώ η αυτοκάθαρση της Νέας Δημοκρατίας είναι λίαν αμφίβολη και έτσι κι αλλιώς μία επίπονη και χρονοβόρα  διαδικασία.  Στον  ακροδεξιό, Μητσοτακικό ζόφο πρέπει να μπει άμεσα τέλος πριν θρηνήσουμε πάνω σε νέα αποκαΐδια των δημοκρατικών θεσμών και της Πατρίδας.

Οι εξελίξεις  στο εσωτερικό της χώρας βρίσκονται επί ξυρού ακμής, γι αυτό και δεν προσφέρονται για πολλές αναγνώσεις. Οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου οφείλουν να συνεργαστούν για να βγεί η χώρα   από την κρίση όσο γίνεται νωρίτερα και με το λιγότερο κόστος.  Δίχως σοβαρούς κλυδωνισμούς ,  καθώς η διεθνής συγκυρία μέρα με την μέρα αλλάζει ποιότητα πχ η διευρυμένη σύνοδος των BRICS  (Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Ν.Αφρική, Βραζιλία) τον προσεχή Αύγουστο  με θέμα την δημιουργία κοινού νομίσματος απεξάρτησης από το δολάριο δημιουργεί μια νέα κατάσταση για την Παγκόσμια Οικονομία και τις Αγορές.  Ας  μην μας διαφεύγει η σύγκρουση μεταξύ του στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος των ΗΠΑ με τους διακινητές χρήματος που έχει διχάσει εγκάρσια και για πρώτη φορά με τόση σφοδρότητα την αμερικανική κοινωνία , μία κατάσταση την οποία παροξύνουν οι πολιτικές Τράμπ και Μπάιντεν έναντι των συμμάχων τους  και ο τυχοδιωκτισμός στην Ουκρανία.  

Σαν να μην φτάνουν   τα έργα και οι ημέρες της Μητσοτακικής καμαρίλας και της greek mafia,  με αφορμή την κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ , βγήκανε από τις τρύπες τους και τα βαμπίρ του Μοναρχοφασισμού, ενώ είχαν  αποφανθεί τόσο για τον θεσμό καθ΄  αυτόν της Μοναρχίας όσο και για την εν Ελλάδι πολιτεία του έκπτωτου ο Λαός και η Ιστορία.  Ήτοι :  ο μεν Λαός με το Δημοψήφισμα  της 8/12/΄74  όπου με ποσοστό που άγγιξε το 70 % ,  η δε Ιστορία με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ο βασιλικός θεσμός υπήρξε  από καταβολής του φορέας ξενοκρατίας και υποτέλειας, με τραγικές συνέπειες για την πορεία του Έθνους και του Ελληνισμού. Οι ευθύνες του αναχρονιστικού αυτού θεσμού είναι βαρύτατες και απαράγραπτες, για την Μικρασιατική καταστροφή (1922),  για τον Διχασμό (1915),  για τον αδελφοκτόνο εμφύλιο (1946- ΄49), για το  ανώμαλο μετεμφυλιακό καθεστώς , για το Πραξικόπημα  του Ιούλη 1965 με τους αποστάτες, με την νομιμοποίηση των εθνοπροδοτών της 21ης Απριλίου 1967 που οδήγησε στον Αττίλα και την τραγωδία της Κύπρου για να μην πάμε στα  έργα και τις ημέρες της «ελέω Θεού μοναρχίας» που ξεκίνησε με την δολοφονία του Κυβερνήτη Ιωάννου Καποδίστρια.

Πέπλος ψεμμάτων   σκεπάζει την αλήθεια. Ο  κ. Μητσοτάκης, με τις δυνάμεις που προαναφέραμε, προσπάθησε επί μία τετραετία να δημιουργήσει ένα καθεστώς που δρα ανεξέλεγκτο καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου και ηθικής υπέρ ξένων και ντόπιων συμφερόντων με μία διαδικασία αέναης ανακατανομής του ΑΕΠ σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των ελλήνων.  Το σχέδιο απέτυχε , καθώς ο πέπλος του ψέμματος διερράγη εμπρός στο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς κι από την σωστά δομημένη προγραμματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο κ. Μητσοτάκης και οι συν αυτώ, εκτός από την ήττα που θα υποστούν στις επερχόμενες εκλογές γνωρίζουν ότι έχουν να αντιμετωπίσουν και τον κολασμό των πεπραγμένων τους τα οποία αγγίζουν το σύνολο του Ποινικού Κώδικα. Τούτων δοθέντων καθίστανται λίαν επικίνδυνοι  όπως το θεριό που ξεψυχάει. Το ψέμμα , η στρεψοδικία , η προβοκάτσια και το έγκλημα ακόμη και εις βάρος της Πατρίδας προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία και για να γλυτώσουν τον Φυσικό Δικαστή  είναι στο DNA  της Ακροδεξιάς. Προσοχή λοιπόν , είναι ικανοί για όλα.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.