Απαλλακτική πρόταση για Παππά

Πλήρως απαλλακτική για τον Νίκο Παππά ήταν η πρόταση της εισαγγελέως στο Ειδικό Δικαστήριο σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Όλγα Σμυρλή τόνισε ότι δεν προκύπτει παράβαση καθήκοντος ενώ πρότεινε να μην ληφθούν υπόψιν τα sms που παρουσίασε η πλευρά του Χρήστου Καλογρίτσα.

Απαλλακτική πρόταση για Παππά

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Όλγα Σμυρλή ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Νίκος Παππάς θα μπορούσε να αλλάξει τους όρους του διαγωνισμού, να ευνοήσει κάποιον υποψήφιο με καλύτερους όρους για την καταβολή του ποσού ή με την παράταση στην καταβολή του τιμήματος. Ωστόσο, δεν έγινε καμία παρέμβαση που θα δημιουργούσε μεροληψία υπέρ κάποιου υποψηφίου ή συγκεκριμένα της εταιρεία του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα. Καμία τέτοια ενέργεια δεν σημειώθηκε εκ μέρους του Ν. Παππά. Καμία Υπουργική Απόφαση, καμία ενέργεια, ενώ θα είχε τη δυνατότητα είπε η εισαγγελέας στην πρότασή της σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Συνεχίζοντας, η Όλγα Σμυρλή σημείωσε ότι από πουθενά δεν προκύπτει ότι ο Νίκος Παππάς δεν τήρησε τους όρους της προκήρυξης του διαγωνισμού. Με κανέναν τρόπο δεν ευνοήθηκε η συμμετοχή της εταιρείας του Ιωάννα Βλαδίμηρου Καλογρίτσα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εισαγγελέας σημείωσε ότι η εταιρεία Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας είχε την ίδια και ισότιμη αντιμετώπιση με όλους τους άλλους υποψήφιους. Ο Νίκος Παππάς δεν έδωσε τη δυνατότητα καταβολής του ποσού σε περισσότερες δόσεις συμπλήρωσε η Όλγα Σμυρλή.

Παράλληλα, η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου κατά την πρότασή της ανέφερε ότι τα μέλη της επιτροπής και ο τότε ΓΓ Λευτέρης Κρέτσος κατηγορήθηκαν για ψευδή βεβαίωση ότι τα οικονομικά μέσα του κ. Καλογρίτσα δεν αρκούσαν να δικαιολογήσουν το προσφερθέν πόσο στον διαγωνισμό. Όπως είπε, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η ίδια κατηγορία που αποδόθηκε στον ΓΓ Λ Κρέτσο και τα μέλη της επιτροπής αποδίδεται και στον Ν. Παππά που είναι και η μόνη κατηγορία ως παράβαση καθήκοντος.

Σύμφωνα με κατηγορία, όφειλε να μεριμνήσει για τον έλεγχο του πόθεν έσχες των προσωρινών υπερθεματιστών. Ο Νίκος Παππάς δεν σημαίνει ότι έπρεπε να συμμετάσχει στον σχετικό έλεγχο, καθώς απαιτούνταν ειδικές γνώσεις γι αυτό και συστάθηκε αρμόδια επιτροπή και υπήρξε συνεργασία με ανεξάρτητη εταιρεία. Επιβαλλόταν να απέχει. Αν εμπλεκόταν στον έλεγχο και προέβαλε τα δικά του αποτελέσματα, θα ήταν αντίθετο με διαδικασία. Καμία παρέμβαση στη διαδικασία ελέγχου από τον Ν. Παππά υπέρ Καλογρίτσα ξεκαθάρισε η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου.

Σε άλλο σημείο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η Όλγα Σμυρλή τόνισε ότι η κατηγορία σε βάρος Παππά στερείται οποίας άλλης αναφοράς θα μπορούσε να αποτελεί παραβίαση του νόμου και παράβαση των καθηκόντων του. Μεγαλύτερη απόδειξη ότι η διαδικασία λειτούργησε χωρίς βοήθεια υπέρ Καλογρίτσα είναι ότι δεν κατέστη δυνατή η λήψη άδειας από αυτή. Και έτσι καταρρίπτεται η κατηγορία τόνισε.

Τέλος, αναφέρθηκε στα sms που είχε παρουσιάσει η πλευρά Καλογρίτσα, με την εισαγγελέα να τονίζει ότι τα φερόμενα sms όπως διαπιστώθηκε, δεν προέρχονται από αποτύπωση αυτών των φερόμενων ανταλλαγέντων μηνυμάτων από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, όπως προβλέπεται από τον νόμο. Αυτός είναι ο μοναδικός και αποκλειστικός τρόπος αξιόπιστος και πέραν κάθε αμφιβολίας αξιοποίησης τους.

«Δεν μπορεί να γίνει δεκτός άλλος τρόπος αξιοποίησής τους, καθώς δεν έχουν τα εχέγγυα αληθοφάνεια. Δεν επιτρέπεται να ληφθούν υπόψη ως αποδεικτικά στοιχεία. Δεν θα πρέπει να γίνουν αποδεκτά από το Ειδικό Δικαστήριο» είπε η Όλγα Σμυρλή σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Αυγή

Loading

2 thoughts on “Απαλλακτική πρόταση για Παππά

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.