Ο Άκης Τσελέντης για τον σεισμό στην Τουρκία

Για «ιστορική καταστροφή» έκανε λόγο ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητής Άκης Τσελέντης αναφερόμενος στους φονικούς σεισμούς που χτύπησαν την Τουρκία και τη Συρία. Μάλιστα, προχώρησε στην εφιαλτική εκτίμηση ότι οι νεκροί στη γειτονική χώρα μόνο θα φτάσουν τις 150.000.

Ο Άκης Τσελέντης για τον σεισμό στην Τουρκία

Ο Άκης Τσελέντης άφησε σαφείς αιχμές κατά όσων διακινούν σενάρια τρόμου για ενδεχόμενο σεισμού άνω των 8,5 Ρίχτερ στη χώρα μας. «Πρέπει να σεβαστούμε τους ανθρώπους που αγωνίζονται πεινασμένοι, διψασμένοι μέσα στο κρύο, και καθηγητές αναγνωρισμένοι. Δεν μπορώ να κάθομαι εδώ και να πετάω μια “βόμβα” και να λέω ότι στην Ελλάδα θα κάνει 8,8 Ρίχτερ» είπε.

«Δεν είναι νοοτροπία τώρα, που έχουμε τόσο δραματικές εικόνες μέσα στα σπίτια μας να ξεσηκώνουμε έτσι τον κόσμο» τόνισε, αποκαλύπτοντας ότι στο Γεωδυναμικό Ινσιτούτο καθημερινά δέχονται δεκάδες τηλεφωνήματα από πανικόβλητους πολίτες«Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός αλλά όχι στις εικόνες που βλέπετε εκεί, δεν είναι έτσι τα πράγματα» ξεκαθάρισε.

Ο καθηγητής εξήγησε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν τόσο μεγάλα ρήγματα στην ξηρά, αλλά μόνο στον υποθαλάσσιο χώρο. «Τέτοιοι μεγασεισμοί στην Ελλάδα είναι πολύ σπάνιοι και δεν μπορούμε να έχουμε τον κόσμο στα κάγκελα» δήλωσε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο σεισμός στην Τουρκία δεν επηρεάζει τον ελλαδικό χώρο. «Αν είχε σημειωθεί στο ρήγμα τη βόρειας Ανατολίας, θα ανησυχούσα», τόνισε χαρακτηριστικά. «Εκεί που έγινε είναι μακριά από την Ελλάδα και έχει μια κατευθυντικότητα που δεν έχει σχέση με την Ελλάδα» πρόσθεσε.

Αυγή

Loading

One thought on “Ο Άκης Τσελέντης για τον σεισμό στην Τουρκία

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.