Συνεχίζονται τα μηνύματα για την απώλεια του Ν.Σαντορινιού

Νέα μηνύματα από πολιτικούς φίλους και αντιπάλους του εκλιπόντος Νεκτάριου Σαντορινιού. Η κηδεία του βουλευτή θα γίνει την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στη Ρόδο.

Συνεχίζονται τα μηνύματα για την απώλεια του Ν.Σαντορινιού

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε μήνυμα του στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρθηκε στην απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού γράφοντας τα εξής:

«Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού. Ενός πολιτικού που υπηρέτησε με ευπρέπεια τον τόπο του, την παράταξή του και τη δημόσια ζωή, ιδίως στον τομέα της νησιωτικής πολιτικής. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Επίσης ο υπουργός υγείας, Θάνος Πλεύρης έγραψε στο twitter: «Έφυγε από τη ζωή δίνοντας τη μάχη του με αξιοπρέπεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που υπηρέτησε όσο ήταν εν ζωή έγραψε για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού:

Είναι βαθιά η οδύνη και το πένθος μας για την απώλεια του βουλευτή, συντρόφου και φίλου Νεκτάριου Σαντορινιού.

Με καταγωγή από τη Σύμη, γεννήθηκε στη Ρόδο το 1972. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. και απέκτησε πολύχρονη εργασιακή εμπειρία στον τομέα.

Πάντα στην πρώτη γραμμή του συνδικαλισμού διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών Δωδεκανήσου και ως σήμερα ήταν μέλος της αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΕΜΔΥΔΑΣ.

Από τα μαθητικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε στην Αριστερά. Ενεργό μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΣΥΡΙΖΑ, υπηρέτησε το κόμμα από το 2008 ως και το 2014 ως Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου. Μέλος της ΚΕ για πολλά συναπτά έτη μέχρι και σήμερα. Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου (2012-2014) με την παράταξη «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό».

Το 2015 εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Δωδεκανήσου. Το 2016 αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Νησιωτικής Πολιτικής, ως Υφυπουργός και το 2018 ως Αναπληρωτής Υπουργός. Στις εκλογές του 2019 επανεκλέγεται και αναλαμβάνει, ως επικεφαλής, τον Τομέα Ναυτιλίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Η πολιτική για τον Νεκτάριο Σαντορινιό ήταν το μέσο όχι για να κερδίσει αξιώματα αλλά για να πράξει και να αφήσει έργο. Πράγματι, συνέδεσε το όνομά του με τις νησιωτικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως με το Μεταφορικό Ισοδύναμο, ένα μόνιμο μέτρο που αναγνωρίζει στην πράξη την απομόνωση των νησιών, όπως συνήθιζε να δηλώνει. Πάντα παρών σε ό,τι τον χρειάζονταν τα νησιά και οι νησιώτες, υπηρέτησε τις θέσεις που κατείχε, ακούραστα, με πείσμα, όραμα και ήθος.

Η σύζυγος και τα παιδιά του ήταν οι μεγάλες του αγάπες και το στήριγμά του μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την ΑΕΚ και τα νησιά που τον πάθιαζαν και τον συγκινούσαν πάντα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στη σύζυγό του Ματίνα και τα δύο του παιδιά Μελίνα και Κωνσταντίνο.

Σε ένδειξη πένθους για την απώλεια του συντρόφου, φίλου και βουλευτή Δωδεκανήσου Νεκτάριου Σαντορινιού, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναστέλλει για τρεις ημέρες όλες τις κομματικές εκδηλώσεις και διαδικασίες.

Ρ. Σβίγκου: Ο Νεκτάριος Σαντορινιός έφυγε νωρίς, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό – Θα είναι πάντα παρών στην καρδιά μας, στην ψυχή μας, στους αγώνες και τις αγωνίες μας

Σήμερα είναι μια μέρα μεγάλης θλίψης.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός αγωνίστηκε μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Έφυγε νωρίς, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, στα Δωδεκάνησα, σε όλα τα νησιά, για τα οποία αγωνίστηκε και για τα οποία έδωσε μάχες ως βουλευτής, υπουργός, άνθρωπος.

Γιατί ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές του, ο Νεκτάριος δήλωνε παρών για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή για όλους και όλες.

Και θα είναι πάντα παρών, στις μικρές και μεγάλες μάχες για τη Δημοκρατία, την Αλληλεγγύη, την Αξιοπρέπεια, για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τη νίκη του λαού. Παρών στην καρδιά μας, στην ψυχή μας, στους αγώνες και τις αγωνίες μας.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Νίκου Ε. Ηγουμενίδη, βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού​

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός έφυγε εξαιρετικά νωρίς. Μάχιμος σύντροφος για τα δύσκολα, ένας αγωνιστής που δεν το έβαζε κάτω και προσωπικά ένας πολύτιμος φίλος στη Βουλή με τον οποίο μοιραζόμασταν σταθερά όλα τα τελευταία χρόνια σκέψεις και ανησυχίες. Η θητεία του στο Υπουργείο Ναυτιλίας ανέδειξε τις πραγματικές του δυνατότητες. Σταθερά στο πλευρό των αδύναμων, έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να επιλύσει την παραμικρή λεπτομέρεια. Με όπλο την αγάπη του για τον τόπο του τα Δωδεκάνησα, έδινε τον καλύτερο του εαυτό για μια νησιωτική πολιτική για τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων των νησιών. Θα μας λείψει πολύ και από τη Βουλή και από τις δύσκολες μάχες που έχουμε μπροστά μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ανδρέα Ξανθού για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού

Ο αγαπημένος μας σύντροφος και φίλος Νεκτάριος Σαντορινιός δεν είναι πια μαζί μας.
Η απώλεια για την Αριστερά, την Πολιτική και την Κοινωνία, ειδικά της Δωδεκανήσου, είναι ανυπολόγιστη.
​Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Ο Χάρης Μαμουλάκης για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και πρώην Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Μόνο θλίψη. Πώς να αποχαιρετίσεις τον Νεκτάριο Σαντορινιό; Έναν άνθρωπο που ήταν ο ορισμός της αξιοπρέπειας, της μαχητικότητας και της ευγένειας; Έναν Αγωνιστή που πάλεψε με σθένος δίνοντας μαθήματα θάρρους και δύναμης. Αντίο Νεκτάριε. Αντίο σύντροφε. Άφησες πίσω σου ισχυρό αποτύπωμα και πλούσια παρακαταθήκη.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στους αγαπημένους σου.».

Ο Αλ. Αυλωνίτης για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού

Με απύθμενη θλίψη αλλά και σεβασμό για τη σκληρή μάχη που έδινε ο σύντροφός μας Νεκτάριος Σαντορινιός πληροφορούμαστε σήμερα, την άδικη και πρόωρη απώλειά του.

Ένας συνεπής δημοκράτης που είχε πάντα το βλέμμα του στο ιστορικό παρελθόν, με πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πολυδιάστατη δράση στα κοινοβουλευτικά έδρανα αλλά και ανιδιοτελής πολιτικός. Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ με σημαντικές μεταρρυθμίσεις για τη Ναυτιλία και τις καθημερινές ανάγκες των νησιωτών μας, όπως το μεταφορικό ισοδύναμο και πολλές άλλες.

Ό,τι και να πει κανείς για τον άνθρωπο Νεκτάριο, για τον ασυμβίβαστο σύντροφο και φίλο που πάλευε μέχρι το τέλος για τις ιδέες και τις αρχές της Αριστεράς είναι λίγο και είναι σίγουρο πως θα τον αδικήσει.

Συνεργαστήκαμε άψογα στα θέματα Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής και εκείνο που θα κρατήσω μέσα μου είναι η συντροφικότητά του και η αμέριστη συμπαράστασή του σε όσα κοινά μας απασχολούν και μας προβληματίζουν ως κάτοικοι των νησιών της χώρας μας.

Αντίο φίλε μου Νεκτάριε, δεν θα σε ξεχάσουμε. Η παρουσία σου και ο μεστός σου λόγος θα συντροφεύει πάντα, το κοινό μας όραμα για μια κοινωνία της προόδου και της ευημερίας για όλους. Είχες πολλά να δώσεις ακόμα στους αγώνες μας για μια πιο δίκαιη ελληνική κοινωνία.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους σου και στους συνεργάτες σου.

Συλλυπητήριο μήνυμα Σωκράτη Βαρδάκη για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού

«Έφυγε σήμερα από τη ζωή ένας πραγματικός μαχητής, ένας γνήσιος άνθρωπος.

Συγκλονιστήκαμε όλοι με το μεγαλείο της ψυχής σου, αλλά και με το τελευταίο σου μήνυμα για συστράτευση στον αγώνα για τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη, αρχές που πάντα οδηγούσαν το δρόμο σου.

Καλό σου ταξίδι φίλε Νεκτάριε.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.»

Χαρά Καφαντάρη: Για το σύντροφό μας Νεκτάριο

Εδώ μακριά, στην ετήσια Κοινοβουλευτική ακρόαση του ΟΗΕ, στη Ν.Υ. για το ΝΕΡΟ, έμαθα για την απώλεια του συντρόφου μας Νεκτάριου..

Ενός συντρόφου και συναδέλφου στη Βουλή, μαχητή σε όλα τα επίπεδα, ενός αριστερού αγωνιστή με τη σημασία της λέξης, από τα νιάτα του, ως και την αντιμετώπιση της ασθένειάς του.

Δίνοντας όλες του τις δυνάμεις ως την τελευταία στιγμή, για όλη τη χώρα και ιδιαίτερα για τα νησιά που τόσο αγαπούσε…Για πολιτικές που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους, όπως το Μεταφορικό Ισοδύναμο. Παράδειγμα για όλους και όλες μας, παράδειγμα προσφοράς, δύναμης, αξιοπρέπειας, αξιοσύνης και εργατικότητας και συνάμα πραότητας, ευγένειας και χαμόγελου – δεν τον θυμάμαι να ‘γκρίνιαξε’ ποτέ.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. ΔΕΝ θα τον ξεχάσουμε, μαζί του θα δηλώνουμε <παρών στον αγώνα να αναπνεύσει και πάλι η χώρα και να σταθεί όρθια η κοινωνία>.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο σύντροφος, συνάδελφος, μα πάνω απ΄ όλα φίλος, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Άνθρωπος ικανός και μάχιμος που υπηρέτησε τη χώρα όσο λίγοι, με εντιμότητα, ήθος, ανιδιοτέλεια και ανθρωπιά. Άφησε έργο και το δικό του αποτύπωμα στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής με εμβληματικές πρωτοβουλίες και μεταρρυθμίσεις για τα ζητήματα των νησιωτικών περιοχών και των κατοίκων τους, όπως το μεταφορικό ισοδύναμο.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός ήταν πάντα παρών στον αγώνα για την κοινωνία και τη βελτίωση της ζωής των νησιωτών και είχε πολλά ακόμα να προσφέρει. Έδωσε με γενναιότητα, συνέπεια και αξιοπρέπεια όλες του τις μάχες.

Αντίο σύντροφε και φίλε, Νεκτάριε.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Η κηδεία του Εεκλιπόντος

Η κηδεία του Νεκτάριου Σαντορινιού όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του θα γίνει την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου του 2023 και ώρα 14.00 στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πόλη της Ρόδου.

Για το τελευταίο αντίο, η σορός θα βρίσκεται στον Ναό από τις 11:00 το πρωί της ίδιας μέρας.

Η οικογένεια, αντί στεφάνων, επιθυμεί να στηριχθούν οι κοινωνικοί και αλληλέγγυοι Σύλλογοι:

– Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» (Εθνική Τράπεζα: GR 2501101920000019248000010) και

– Δωδεκανησιακός Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών που χρήζουν Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών «Ροδαυγή» (Τράπεζα Πειραιώς: GR 7801727010005701060080972)

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.