Δράση για δωρεά μυελού των οστών στην Μυτιλήνη

Τη σπουδαιότητα της συλλογής δείγματος μυελού των οστών από τους πολίτες, οι οποίοι ταυτόχρονα γίνονται υποψήφιοι δότες, ως πράξη ύψιστης προσφοράς ζωής στον συνάνθρωπο, αναδεικνύει την ημέρα της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Μυτιλήνης.

Δράση για δωρεά μυελού των οστών στην Μυτιλήνη

Η σημερινή εκδήλωση αποκτά ιδιαίτερη αξία μετά και τη δημοσιοποίηση της δωρεάς μυελού των οστών τριών κατοίκων της Λέσβου, οι οποίοι έσωσαν τις ζωές συνανθρώπων τους, με τελευταία αυτή ενός 30χρονου από τη Γερά που βρέθηκε συμβατός και έσωσε τη ζωή σε ένα παιδί που ζει στο εξωτερικό. Είχαν προηγηθεί οι δωρεές μυελού των οστών, μιας φοιτήτριας από τη Μυτιλήνη και ενός δασκάλου από τη Μυτιλήνη που ζει τα τελευταία χρόνια στη Σαντορίνη.

Στις εκδηλώσεις για τη γιορτή της αγάπης, που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, συμμετέχει και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Μυτιλήνης με την συλλογή δείγματος μυελού των οστών.

Η συλλογή θα γίνεται στην κεντρική αγορά της Μυτιλήνης, από τις 11.30 το πρωί μέχρι τη 1.30 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 8.30 το βράδυ.

Η δράση αυτή έρχεται να προστεθεί στις πολλές και σημαντικές που διοργανώνει ο Σύλλογος, καθώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια περισσότεροι από 3000 κάτοικοι του νησιού έχουν προσφέρει δείγμα μυελού των οστών, μπαίνοντας στην Παγκόσμια Βάση Δεδομένων.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Μυτιλήνης συνεργάζεται με το Σύλλογο Όραμα Ελπίδας και το αποτέλεσμα της συνεργασίας είναι εκπληκτικό, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου, η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Ζερβού-Τεντόμα, καθώς έχουν βρεθεί στα 2,5 χρόνια δέκα συμβατοί δότες, σώζοντας τις ζωές αντίστοιχων πολιτών όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading