Συσκέψεις-συζητήσεις του ΚΚΕ στην Ικαρία

Τρεις συζητήσεις-συσκέψεις διοργανώνει το ΚΚΕ στην Ικαρία με παρουσία του Λεωνίδα Βαρδαρού και του Μαρούπα Βαγγέλη. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στον Άγιο Κήρυκο, στις Ράχες και στο Καραβόσταμο. Ακολουθούν οι προσκλήσεις και οι αφίσες.

Η Κ.Ο.Β Αγ.Κηρύκου Ικαρίας του ΚΚΕ διοργανώνει σύσκεψη-συζήτηση για τις “πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ“,την Παρασκευή 17 Φλεβάρη, ώρα 7 μ.μ. στον Ξυλοσύρτη (αίθουσα συλλόγου). Θα μιλήσουν οι: Λεωνίδας Βαρδαρός (σκηνοθέτης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό Σάμου) και Βαγγέλης Μαρούπας (μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ)

Η Κ.Ο.Β Ραχών Ικαρίας του ΚΚΕ διοργανώνει σύσκεψη-συζήτηση με θέμα “Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, με ΚΚΕ δυνατό“, το Σάββατο 18 Φλεβάρη, ώρα 7 μ.μ. στο Χριστό Ραχών (αίθουσα πολιτιστικού συλλόγου).Θα μιλήσουν οι: Λεωνίδας Βαρδαρός (σκηνοθέτης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό Σάμου) και Βαγγέλης Μαρούπας (μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ)

Η Κ.Ο.Β Καραβοστάμου Ικαρίας του ΚΚΕ διοργανώνει σύσκεψη-συζήτηση με θέμα “Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, με ΚΚΕ δυνατό“, το Δευτέρα 20 Φλεβάρη, ώρα 7 μ.μ. στο Καραβόσταμο (αίθουσα πολιτιστικού συλλόγου).Θα μιλήσουν οι: Λεωνίδας Βαρδαρός (σκηνοθέτης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό Σάμου) και Βαγγέλης Μαρούπας (μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ)


Να θυμίσουμε ότι ο Λεωνίδας Βαρδαρός είναι ο υποψήφιος του ΚΚΕ από την Ικαρία για τον νομό Σάμου.

Ένα μικρό βιογραφικό

Ο Λεωνίδας Βαρδαρός γεννήθηκε στην Ικαρία το 1950. Σπούδασε θέατρο και κινηματογράφο στην Αθήνα και έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με διάφορες πρωτοποριακές θεατρικές ομάδες, με δημοτικά και κρατικά θέατρα. Έχει σκηνοθετήσει για την κρατική τηλεόραση πολιτιστικά και ιστορικά ντοκιμαντέρ σχετικά με εθνικά και κοινωνικά κινήματα στο Αιγαίο, καθώς και μια σειρά ημίωρων πολιτιστικών ταινιών για παιδιά.

Έχει διατελέσει πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), της Πανελλήνια Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) και μέλος  Δ.Σ στην Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών.

Είναι ένας πανταχού παρών κινηματογραφιστής εκεί που δρουν και αναπνέουν η εργατική τάξη και οι λαϊκοί αγώνες ενάντια στο βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα. Με το έργο του, διασώζοντας πολύτιμες μνήμες και μαρτυρίες, συμβάλλει στην καταγραφή μεγάλων ιστορικών στιγμών, στη διατήρηση της μνήμης.

Τα σπουδαιότερα, έως τώρα, έργα του είναι μεταξύ άλλων:

Ούλοι  εμείς  εφέντη, που αναφέρεταιστην ηρωική πορεία της οκταμελούς ομάδας ανταρτών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στην Ικαρία.

Ludlow, οι Έλληνες στους Πολέμους του Άνθρακα που αναφέρεται στον αγώνα των Ελλήνων μεταναστών για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και το μακελειό του Κολοράντο που ακολούθησε για να σπάσουν  οι απεργιακές κινητοποιήσεις .

Ο αντιφασιστικός αγώνας στη Μέσα Ανατολή, όπου παρουσιάζονται 20 χρόνια συνεντεύξεων από Έλληνες αγωνιστές, που την περίοδο 1941-1944 βρίσκονται στη Μέση Ανατολή καθώς και η δράση της Αντιφασιστικής Στρατιωτικής Οργάνωσης (ΑΣΟ).

Γυναίκες Μαχήτριες – Η τριπλή απελευθέρωση, όπου 22 γυναίκες εργάτριες, αγωνίστριες που μπήκαν στην ΕΠΟΝ και μετά στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, που υπόφεραν και άντεξαν στην περίοδο της «λευκής τρομοκρατίας» και μετέπειτα στα ξερονήσια και τις φυλακές, καταθέτουν αυτά που έζησαν από το 1930 έως το 1949.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.