Από την πορεία-συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στην Χίο

Οι εκπαιδευτικοί της Χίου που την Τετάρτη έδωσαν συνέντευξη τύπου μετέφεραν τις διαφωνίες τους στον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου για τον τρόπο που προωθεί την αξιολόγηση το υπουργείο Παιδείας.

Από την πορεία-συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στην Χίο

Οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί που πήραν μέρος στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της 15ης Φεβρουαρίου διοργάνωσαν συγκέντρωση και πορεία από κοινού με την ΕΛΜΕ Χίου, όπου στο τέλος οδηγήθηκαν στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εκεί ιδίως οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν την αγωνία τους για την επόμενη ημέρα στην εκπαίδευση, που είδαν, όπως είπαν, το υπουργείο να παίρνει πίσω αυτό που δικαιούνται από το νόμο. Επίσης χαρακτήρισαν, ως εκβιασμό προς τους ίδιους τον τρόπο με τον οποίο μιλούν υψηλά στελέχη του υπουργείου Παιδείας για τα θέματα της αξιολόγησης. Σημειώνουν δε, ότι η επόμενη ημέρα θα είναι ζοφερή συνολικά για την παιδεία, αφού θα υπάρχουν σχολεία διαφορετικών ταχυτήτων που θα λειτουργούν με ιδιωτικά κριτήρια, οπότε θα μένουν έξω από τη διαδικασία της μόρφωσης μαθητές χαμηλότερων οικονομικών στρωμάτων.

Πληροφορίες από την ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.