Μπουρνούς: Να λειτουργήσει εξεταστικό κέντρο ΑΣΕΠ στη Λήμνο

Την αναγκαιότητα προγραμματισμού εξεταστικού κέντρου ΑΣΕΠ στη Λήμνο θέτει με επιστολή του στον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς.

Μπουρνούς: Να λειτουργήσει εξεταστικό κέντρο ΑΣΕΠ στη Λήμνο

Στον πανελλήνιο διαγωνισμό ΑΣΕΠ/2Γ/2022 που θα διεξαχθεί στις 4 Μαρτίου, οι υποψήφιοι από τη Λήμνο υποχρεούνται να μεταβούν σε εξεταστικό κέντρο στην Καβάλα, γεγονός που συνεπάγεται ταλαιπωρία, σοβαρή οικονομική επιβάρυνση (με κόστη μετακίνησης και στέγασης), ενώ η μετάβαση είναι επισφαλής σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών.

Στην επιστολή του, ο Γ. Μπουρνούς ζητά οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών να μη τιμωρούνται επειδή ζουν μακριά από την ηπειρωτική χώρα και υπενθυμίζει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της νησιωτικότητας, από την οποία απορρέει η υποχρέωση της Πολιτείας να ενεργεί εξισώνοντας ευκαιρίες και αποκαθιστώντας αδικίες μεταξύ νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας.

Ο Βουλευτής Ν. Λέσβου κλείνει την επιστολή του ζητώντας από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών τη λειτουργία εξεταστικού κέντρου ΑΣΕΠ στη Λήμνο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Προς: Υπουργό Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη

ΘΕΜΑ: Λειτουργία Εξεταστικού Κέντρου ΑΣΕΠ στη Λήμνο

Κύριε Υπουργέ,

Καθώς γνωρίζετε, στις 4 Μαρτίου 2023 διεξάγεται ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ/2Γ/2022 για προσλήψεις στο δημόσιο τομέα. Για τους υποψηφίους που διαμένουν στη Λήμνο δεν προβλέπεται εξεταστικό κέντρο στο νησί τους και υποχρεούνται σε μετάβαση στην Καβάλα. Μετάβαση που συνεπάγεται ταλαιπωρία, σοβαρή οικονομική επιβάρυνση (με κόστη μετακίνησης και διαμονής), που είναι μάλιστα επισφαλής σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών.

Είναι πεποίθησή μου πως οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών δεν πρέπει να τιμωρούνται για την επιλογή τους να ζουν μακριά από την ηπειρωτική χώρα. Υπενθυμίζω μάλιστα τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της νησιωτικότητας που μας υπαγορεύει να ενεργούμε εξισώνοντας ευκαιρίες και αποκαθιστώντας αδικίες μεταξύ νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας.

Κατόπιν τούτων, σας ζητώ να προγραμματίσετε τη λειτουργία Εξεταστικού Κέντρου στο νησί της Λήμνου.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.