Τσαπανίδου-Οικονόμου για την απόφαη της δικαιοσύνης σχετικά με τον Νίκο Παππά

Από τη Σύνταξη

Τσαπανίδου-Οικονόμου για την απόφαη της δικαιοσύνης σχετικά με τον Νίκο Παππά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε τόσο την απόφαση λέγοντας ότι «Σε μία φιλελεύθερη ευρωπαϊκή δημοκρατία, όπως είναι η Ελλάδα, ισχύει η διάκριση των εξουσιών και η δικαστική λειτουργία ασκείται από τα δικαστήρια και μόνο», όσο και το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποπέμπει τον Νίκο Παππά από τα ψηφοδέλτια, αφού υπάρχει ενοχική δικαστική απόφαση.

Και προφανώς αυτές οι αιτιάσεις προκάλεσαν την οργιλή απάντηση της εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, όπου απάντησε ότι «Ο κ. Οικονόμου μάλλον κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, επειδή στην κυβέρνηση, και ιδίως με τις παρακολουθήσεις, ο ένας κρατάει τον άλλον, θαρρεί ότι και στον ΣΥΡΙΖΑ έτσι γίνεται. Τον ενημερώνουμε ότι ο Τσίπρας δεν είναι Μητσοτάκης για να τον «κρατάνε».

Έχει όμως ενδιαφέρον τι ακριβώς αναφέρει ο Γιάννης Οικονόμου στην ανακοίνωσή του, όπου συνεχίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, μη αποδεχόμενος αυτή τη θεμελιώδη συνταγματική πρόβλεψη, αμφισβητεί τον σκληρό πυρήνα του Συντάγματος και του Πολιτεύματος. Όσα λένε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Παππάς θα μπορούσαν να συνοψιστούν στο εξής: δεν υπάρχει νομιμότητα, υπάρχει μόνο σκοπιμότητα∙ οι αποφάσεις είναι καλές και δίκαιες μόνο όταν συμφωνούμε με αυτές, δεν υπάρχουν θεσμοί, μονάχα λαός».

«Πρόκειται για απόψεις που συνιστούν τον τραμπισμό αλά γκρέκα και παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Το πλέον επικίνδυνο είναι ότι στο τέλος της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύονται απειλές εναντίον της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον λαό να επιβάλλει δικαιοσύνη στην απονομή της δικαιοσύνης! Αυτή και μόνο η αποστροφή συνιστά εξτρεμισμό χειρίστου είδους και ευθεία βολή εναντίον της Δημοκρατίας μας. Όποιος θέλει να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη, επιδιώκει να γίνει τύραννος.

Ο κ. Τσίπρας, τέσσερις ώρες μετά την ομόφωνη απόφαση καταδίκης τού παλιότερου και στενότερου συνεργάτη του, παραμένει άφαντος και άφωνος. Οφείλει να απαντήσει. Ο Αλέξης Τσίπρας βέβαια έκανε ανακοίνωση για την απόφαση. Ο Κύριος Οικονόμου ζητάει απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

  1. Θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί για τα έργα και τις ημέρες του παλαιότερου και στενότερου συνεργάτη του;
  2. Υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας;
  3. Θα αποσύρει από τα ψηφοδέλτια και θα διαγράψει από τον ΣΥΡΙΖΑ τον αμετάκλητα και ομόφωνα καταδικασμένο κ. Παππά; Αν όχι τότε για να κρατάει ο κ. Τσίπρας τον κ. Παππά στα ψηφοδέλτια καταλαβαίνουμε πόσο ”κρατάει” ο κ. Παππάς τον κ. Τσίπρα».

Η αλήθεια πάντως για τον «ένοχο» σύμφωνα με την απόφαση είνα ότι καταδικάστηκε για πλημμέλημα και ότι μιλάμε για μια συμφωνία που δεν έγινε ποτέ. Το κανάλι του Καλογρίτσα δεν άνοιξε ποτέ και βέβαια το συγκεκριμένο πλημμέλημα δεν συγκρίνεται ούτε με τα σκάνδαλα στα εξοπλιστικά, ούτε με τη Novartis ούτε με τις λίστες λαγκάρντ. Ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς και συνεχίζει να έχει το ηθικό πλεονέκτημα. Όσο για τον Τραμπισμό αλλά γκρέκα είναι τόσο γελοίο το επιχείρημα, όσο και οι πραγματικοί υποστηρικτές του Τραμπ, που προφανώς δεν βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται τόσο τις νίκες στις εκλογές όσο και τις ήττες, δεν εισβάλλει σε κοινοβούλια, όπως οι Μπολσοναριστές ή οι Τραμπιστές.

Πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.