Την 1η Μαρτίου το Skopje Economic Forum II στη Βόρεια Μακεδονία

«Working towards prosperity in times of upheaval» είναι ο τίτλος του φόρουμ που διοργανώνουν το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων στην Βόρεια Μακεδονία.

Την 1η Μαρτίου το Skopje Economic Forum II στη Βόρεια Μακεδονία

Στόχος του φόρουμ είναι η δημιουργία μιας πλατφόρμας διαλόγου και επικοινωνίας, το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων διοργανώνουν στα Σκόπια, την 1η Μαρτίου 2023, το Skopje Economic Forum II: Working towards prosperity in times of upheaval στο ξενοδοχείο Aleksandar Palace.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, «με επίκεντρο την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τον ρόλο της Βόρειας Μακεδονίας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, ηγέτες από όλο τον πολιτικό και οικονομικό χώρο θα δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις στα βασικά ζητήματα της περιοχής, με έμφαση στην ενέργεια, την ασφάλεια και την οικονομία.

Το Skopje Economic Forum II θα δώσει την ευκαιρία να εντοπιστούν και να αξιολογηθούν οι βασικές προκλήσεις της ανάπτυξης, να αντληθούν εμπειρίες από την πολιτική άλλων χωρών, να υποστηριχθεί η υιοθέτηση πρακτικών εταιρικής κοινωνικής καινοτομίας στον ιδιωτικό τομέα και να προσδιοριστεί μια πορεία πολιτικών δράσεων προς πιο ανταγωνιστικές και χωρίς αποκλεισμούς οικονομίες στη Βόρεια Μακεδονία και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Dimitar Kovačevski, θα απευθύνει χαιρετισμό στο Skopje Economic Forum II καθώς και ο Πρωθυπουργός του Κοσόβου, Albin Kurti και του Μαυροβουνίου, Dritan Abazović.

Ανάμεσα στους διακεκριμένους πολιτικούς ομιλητές από τη Βόρεια Μακεδονία του Skopje Economic Forum II είναι ο κ. Artan Grubi, Πρώτος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Πολιτικού Συστήματος και Διακοινοτικών Σχέσεων, η κα. κα Hristina Odzaklievska, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Χωροταξίας ο κ. Fatmir Besimi, Υπουργός Οικονομικών, ο κ. Aleksandar Bajdevski, Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνίας της Πληροφορίας & Διοίκησης και η Megi Fino, Υφυπουργός for Europe & Foreign Affairs της Αλβανίας.

Επίσης ο υπουργός Ενέργειας του Κοσόβου κ. Artane Rizvanolli, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας κ. Martin Dvořák, ο κ. Olivér Várhelyi, Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Γειτονία και τη Διεύρυνση. Πολύ σημαντική θα είναι η παρουσία σημαντικων διπλωματών όπως η ΑΕ Cyrille Baumgartner, Πρέσβης της Γαλλίας στη Β. Μακεδονία, ΑΕ. Andrea Silvestri, Πρέσβης της Ιταλίας, ΑΕ Σοφία Φιλιππίδου, Πρέσβης της Ελλάδας στη Β. Μακεδονία, ΑΕ Ami Larsson Jain, Πρέσβης της Σουηδίας, ΑΕ David John Geer, Πρέσβης της ΕΕ στη Β. Μακεδονία, και η κα. Danela Arsovska, Δήμαρχος των Σκοπίων.

Από το χώρο της οικονομίας και των επιχειρήσεων θα συμμετέχουν, ο Ιωάννης Κιρκινέζης, Director, Business Development & Country Manager στην Αλβανία, η κα. Ana Mitreska, Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Βόρειας Μακεδονίας, ο κ. Nikola Delev, Acting Director ‘Strategic Planning and Development’, Bulgartransgaz, ο κ. Μάνος Μανουσάκης Πρόεδρος και CEO του ΑΔΜΗΕ, ο κ. Αθανάσιος Λιάγκος Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, ο κ. Branko Greganovic, Πρόεδρος, NLB Banka Skopje, ο κ. Nikola Ljushev, CEO, Makedonski Telekom, η κα. Μαρία Ρίτα Γκάλι CEO ΔΕΣΦΑ, ο κ. Olin Wethington, CEO, Wethington International LLC, ο κ. Orhan Murtezani, Director General & President of the BoD, AD MEPSO, ο κ. Bajram Rexhepi, Executive Director, NER Skopje, ο κ. Andi Aranitasi, Head, EBRD North Macedonia, η κα. Hristina Spasevska, Vice Rector, Ss. Cyril and Methodius University, Skopje, η κα. Marta Naumovska-Grnarova, General Manager, Zavar Company, Zavar Design, η κα. Aida Nani, Managing Partner, STAG Consult, ο κ. Denald George Tafani, Chairman, Hellenic Business Association in Albania, η κα. Magdalena Soljakova, Senior Country Officer for North Macedonia, IFC, ο κ. Alessandro de Concini, Country Manager North Macedonia, European Investment Bank, ο κ. Zoran Jovanovski, Vice President, Economic Chamber of Commerce of North Macedonia, ο κ. Bekim Emini, Director, Invest North Macedonia, ο κ. Gogo Rafajlovski, Operational Director, SEEU Tech Park.

Το Skopje Economic Forum II είναι μια συνάντηση υψηλού επιπέδου των πιο ισχυρών διεθνών και από τη Βόρεια Μακεδονία πολιτικών, εταιρικών και πνευματικών ηγετών για την αντιμετώπιση των πιεστικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η Βόρεια Μακεδονία και η Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το φόρουμ θα δώσει την ευκαιρία να εντοπιστούν και να αξιολογηθούν οι βασικές αναπτυξιακές προκλήσεις, να διδαχθούν από τις εμπειρίες πολιτικής σε άλλες χώρες, να υποστηριχθεί η υιοθέτηση πρακτικών εταιρικής κοινωνικής καινοτομίας στον ιδιωτικό τομέα και να προσδιοριστεί μια πορεία πολιτικών δράσεων προς πιο ανταγωνιστικές και χωρίς αποκλεισμούς οικονομίες στη Βόρεια Μακεδονία και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Για να παρακολουθήσετε από κοντά τις εργασίες του Συνεδρίου, κάνετε την εγγραφή σας ΕΔΩ
Όλοι οι επιβεβαιωμένοι ομιλητές, το πρόγραμμα του φόρουμ και περισσότερες πληροφορίες στο https://skopjeforum.com/Κρατήστε την ημερομηνία:Τετάρτη 01 Μαρτίου 2023Aleksandar Palace Hotel, Σκόπια#skopjeeconomicforum #towardsprosperity #northmacedonia #southeasteurope #delphiforumΧορηγοί: Dojran Steel, Hill International, Ipto, NLB BankΥποστηρικτές: Bulgartransgaz, ThPA S.A. – Port of Thessaloniki, Mermeren Kombinat, Stopanska Banka AD – Skopje, V+O Communication, Usje Cementarnica, Egna Law Firm, Energy Delivery Solutions, OKTA», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πληροφορίες από την εφημερίδα Μακεδονία

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.