Εκτός ψηφοδελτίων ο Πολάκης με απόφαση Τσίπρα

Μπορεί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να εκφράζουν με ισότιμο τρόπο τις απόψεις τους στα όργανα και αυτές να γίνονται σεβαστές, ωστόσο είναι δεδομένο ότι οι θέσεις του κόμματος λαμβάνονται πάντα συλλογικά.

Εκτός ψηφοδελτίων ο Πολάκης με απόφαση Τσίπρα

Αυτό διαμηνύουν από την Κουμουνδούρου ξεκαθαρίζοντας ότι όσοι και όσες διεκδικούν την ψήφο του ελληνικού λαού και είναι υποψήφιοι βουλευτές έχουν την υποχρέωση να εκφράζουν στη δημόσια σφαίρα τις συλλογικές θέσεις και όχι τις προσωπικές τους απόψεις. Ειδικότερα μάλιστα σε μία περίοδο προεκλογική.

Η σημερινή ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν εκφράζει σε καμία των περιπτώσεων τη συλλογική θέση και στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η ανάρτηση που ενόχλησε τον Τσίπρα

Όπως επισημαίνουν πηγές η συγκεκριμένη ανάρτηση, αφενός στοχοποιεί προσωπικά δημοσιογράφους και δικαστές, κάτι το οποίο δεν εκφράζει τη συλλογική θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφετέρου, βαδίζοντας στον δρόμο των εκλογών, μία τέτοια ενέργεια αποπροσανατολίζει τη συζήτηση από τις ευθύνες του καθεστώτος Μητσοτάκη. Μάλιστα, δίνει λαβές για επιθέσεις εις βάρος του κόμματος σε αυτή την κρίσιμη προεκλογική φάση.

Στην Κουμουνδούρου σε αυστηρό τόνο ξεκαθαρίζουν ότι ο Παύλος Πολάκης είχε δηλώσει ότι εφόσον δεν βλέπει στα ψηφοδέλτια τη σύνθεση της αρεσκείας του θα είναι εκτός…

Μία εβδομάδα μετά το περιστατικό, επανήλθε με νέα ανάρτηση που είχε μάλιστα χαρακτηριστικά πλατφόρμας, η οποία αμφισβητεί, όπως σημειώνουν, τη στάση του κόμματος και δίνει λαβή για νέες επιθέσεις.

  • Έχει άραγε αποφασίσει ο ίδιος να είναι εκτός ψηφοδελτίων και επιχειρεί «ηρωική έξοδο»;
  • Μένει εν τέλει εκτός ψηφοδελτίων, επειδή αμφισβητεί το ψηφοδέλτιο ή επειδή αμφισβητεί συνολικά τη πολιτική κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;

Το ζήτημα δεν είναι λένε στην Αξιωματική Αντιπολίτευση να εξετασθούν γενικώς προθέσεις. Οι επιλογές του καθενός κρίνονται από τη συλλογικότητα. Γι’ αυτόν τον λόγο ξεκαθαρίζουν το κόμμα οφείλει συλλογικά να προστατευθεί σε μια τόσο δύσκολη περίοδο. Το πρόγραμμα και η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εγκρίνονται από τα συνέδριά του, όπως και οι αρχές της λειτουργίας του που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία και συλλογικότητα.

Σκοπός του κάθε μέλους, πολλώ δε μάλλον των στελεχών πρέπει να είναι η υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του κόμματος. Εφόσον λοιπόν, υπάρχουν στελέχη που επιδιώκουν να χαράζουν αυτόνομη πολιτική, να διαμορφώνουν με τους δικούς τους όρους τα ψηφοδέλτια και να επιβάλλουν την προσωπική τους ατζέντα αγνοώντας τις αρχές και τις πολιτικές κατευθύνσεις του κόμματος, θέτουν λένε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συνειδητά εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης.

Με βάση όλα αυτά, με προσωπική του απόφαση ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ τον Παύλο Πολάκη

Για το θέμα πάντως Πολάκη έχει γράψει σχετική ανακοίνωση και η ΝΔ μια πριν και μετά την απόφαση.

Η ανακοίνωση πριν την διαγραφή από τα ψηφοδέλτια

«Ο κ. Πολάκης ακολουθώντας την τοξική γραμμή Τσίπρα, δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξαναγυρίσει στις εποχές της “κάτω πλατείας”, τότε που έστελνε ομάδες σε σπίτια και ταβέρνες για να τραμπουκίσουν. Σήμερα στοχοποιεί και απειλεί ευθέως με προγραφές, δημοσιογράφους και δικαστές επειδή έχουν διαφορετική άποψη από αυτή του κ. Πολάκη και του ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτα δεν έμαθαν, τίποτα δεν άλλαξαν».

Η ανακοίνωση μετά την διαγραφή από τα ψηφοδέλτια

«Οι χυδαιότητες, οι απειλές και οι προγραφές κατά δημοσιογράφων, δικαστών και κρατικών λειτουργών από τον κ. Πολάκη δεν μπορούν να καλύπτονται με διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ περί αποπομπής από τα ψηφοδέλτια. Σε κάθε δημοκρατικό κόμμα θα ήταν αυτονόητη η διαγραφή του και αυτό απαιτούμε να κάνει ο κ. Τσίπρας που μέχρι σήμερα τον κάλυπτε. Επίσης αυτονόητη θεωρούμε την αποπομπή από τα ψηφοδέλτια του ομόφωνα καταδικασμένου Νίκου Παππά».

Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Η προσωπική στοχοποίηση και οι απειλές προγραφών δημοσιογράφων και δικαστών από τον ομοτράπεζο και ομογάλακτο του κ. Τσίπρα, Παύλο Πολάκη, «δεν έχουν σχέση ούτε με τη Δημοκρατία ούτε με το κράτος δικαίου» ανέφερε το γραφείο Τύπου του κόμματος.

Επισημαίνει ότι έρχονται, σε συνέχεια δηλώσεων και άλλων ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το πώς θα είναι η επόμενη φορά «”είτε με το καλό είτε με το άγριο”», αλλά και της «πλήρους κάλυψης στον ομόφωνα καταδικασμένο από την ελληνική Δικαιοσύνη, Νίκο Παππά, τον οποίον η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε το ηθικό σθένος να θέσει εκτός ψηφοδελτίων».

«Ο κ. Τσίπρας, που στην τελευταία συνέντευξη του εμφανίστηκε δήθεν μετανοημένος για τη χειραγώγηση των θεσμών που συνειδητά επιχειρήθηκε επί διακυβέρνησής του, όσο και αν προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια ότι τάχα θα κόψει τον ομφάλιο λώρο με τον κ. Πολάκη, δεν πείθει κανέναν»,τόνισε και πρόσθεσε ότι «σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό κόμμα που σέβεται το κράτος δικαίου, πρόσωπα που είτε έχουν καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη είτε παραληρούν κατά των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα ήταν ήδη εκτός κόμματος». Υπογραμμίζει πως «για άλλη μια φορά, η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται όχι απλά χορηγός αλλά μέγας ευεργέτης της Νέας Δημοκρατίας» και παρατήρησε:

«Ο τόπος χρειάζεται μια πραγματικά εναλλακτική προοδευτική πρόταση εξουσίας για να κλείσει ο κύκλος της οδυνηρής για το δημόσιο συμφέρον διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη».


Η αλήθεια είναι πως ως επίσημη απόφαση του Τσίπρα το γράφει το Documento, ενώ οι υπόλοιπες εφημερίδες και ΜΜΕ, πιο πολύ αναφέρονται στις διαρροές. Ο Πολάκης στοχοποίησε συγκεκριμένους δημοσιογράφους, που απάντησαν με ανακοινώσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα. Αναφέρουμε λοιπόν και αυτές τις απαντήσεις για να υπάρχει πιο ολοκληρωμένο ρεπορτάζ.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου σημειώνει ότι «η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον κ. Πολάκη είναι στη γραμμή της… δημιουργικής ασάφειας.Αναμένουμε επίσημη και συγκεκριμένη τοποθέτηση».

Ο Κώστας Παπαχλιμίτζος γράφει ότι ο βουλευτής Πολάκης δημοσιεύει λίστες με ονόματα & φωτογραφίες δημοσιογράφων και δικαστών.Πούρος, πλέριος φασισμός.Για την ιστορία, το κολάζ με τις φωτό δημοσιογράφων δεν είναι δικό του, δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στην «εφημερίδα» Μακελειό. Καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου γράφει: «Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον κ.Πολάκη είναι στη γραμμή της… δημιουργικής ασάφειας.Αναμένουμε επίσημη και συγκεκριμένη τοποθέτηση.»

Ο Άρης Πορτοσάλτε γράφει: «Ήταν που, κατά κάποιους ο σοβαρός Τσίπρας θα απομάκρυνε τον Πολάκη, με αφορμή τον Χαιρετάκη! Πόσο αθώες σκέψεις όταν πρόκειται για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ, που μόνο το πρόσωπο Τσίπρα-Πολάκη εκφράζει;..»

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.