Άμεση απεγκατάσταση του TikTok ζητείται από όλους εντός Κομισιόν

Άμεση απεγκατάσταση του TikTok ζητείται από όλους εντός Κομισιόν

Οι υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης και κυβερνοασφάλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποφάσισαν να «εξοστρακίσουν» την εφαρμογή του TikTok από όλες τις εταιρικές συσκευές, αλλά και τις προσωπικές συσκευές που έχουν συνδεθεί με άλλες εφαρμογές σε λογαριασμούς της Κομισιόν, όπως έγινε γνωστό το πρωί της Πέμπτης.

Το email που έλαβε το προσωπικό και οι αξιωματούχοι της Κομισιόν, σύμφωνα με το Euractiv, ζητά την άμεση απεγκατάσταση της κινεζικής πλατφόρμας social media.

«Για την προστασία των δεδομένων της Κομισιόν και την βελτίωση της κυβερνοασφάλειας, η επιτροπή εταιρικής διαχείρισης της ΕΕ αποφάσισε να αναστείλει την χρήση της εφαρμογής του TikTok στις εταιρικές συσκευές και τις προσωπικές συσκευές που έχουν καταχωριστεί στις υπηρεσίες της Κομισιόν», όπως τονίζεται.

Η εντολή για απεγκατάσταση του TikTok είναι άμεση και η τελευταία προθεσμία που δίνεται είναι η 15η Μαρτίου. Όσοι δεν συμμορφωθούν δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν άλλες εφαρμογές, όπως για τα εσωτερικά email της Κομισιόν, τις εφαρμογές τηλεδιάσκεψης κτλ.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο το TikTok είχε παραδεχθεί ότι προσωπικά δεδομένα των χρηστών παγκοσμίως ήταν προσβάσιμα από τα κεντρικά της εταιρείας στην Κίνα.

Πρόσφατα έχουν προηγηθεί αντίστοιχες απαγορεύσεις στις ΗΠΑ, τόσο σε επίπεδο ομοσπονδιακής κυβέρνησης όσο και πολιτειών.

Η ανακοίνωση της Κομισιόν

«Για να ενισχύσει την κυβερνοασφάλεια της Επιτροπής, το συμβούλιο εσωτερικής διοίκησης της Επιτροπής αποφάσισε να αναστείλει τη χρήση της εφαρμογής TikTok στις υπηρεσιακές συσκευές της, καθώς και στις προσωπικές συσκευές που είναι εγγεγραμμένες στην υπηρεσία κινητών συσκευών της Επιτροπής. Το μέτρο αυτό αποσκοπεί στην προστασία της Επιτροπής από απειλές και ενέργειες κατά της κυβερνοασφάλειας, που είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν για κυβερνοεπιθέσεις κατά του υπηρεσιακού περιβάλλοντος της Επιτροπής. Οι εξελίξεις όσον αφορά την ασφάλεια άλλων πλατφορμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα τελούν επίσης υπό συνεχή επανεξέταση.

Το μέτρο συνάδει με τις αυστηρές εσωτερικές πολιτικές της Επιτροπής για την κυβερνοασφάλεια όσον αφορά τη χρήση κινητών συσκευών για επικοινωνίες που σχετίζονται με την εργασία. Συμπληρώνει τις ήδη επί μακρόν συμβουλές της Επιτροπής προς το προσωπικό για την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών κατά τη χρήση πλατφορμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και για τη διατήρηση υψηλού επιπέδου ευαισθητοποίησης σε θέματα κυβερνοασφάλειας στην καθημερινή του εργασία.

Η Επιτροπή δεσμεύεται να διασφαλίζει ότι το προσωπικό της προστατεύεται επαρκώς από αυξανόμενες κυβερνοαπειλές και κυβερνοπεριστατικά. Ως εκ τούτου, είναι καθήκον μας να ανταποκρινόμαστε όσο το δυνατόν νωρίτερα σε πιθανές προειδοποιήσεις για θέματα κυβερνοασφάλειας.

Η σημερινή αναστολή χρήσης της εφαρμογής αποτελεί εσωτερική υπηρεσιακή απόφαση, αυστηρά περιορισμένη στη χρήση συσκευών εγγεγραμμένων στην υπηρεσία κινητών συσκευών της Επιτροπής».

Αυγή

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.