Δύο καρναβάλια έγιναν εφέτος στην Ικαρία, όπως κάθε χρόνο, με εξαίρεση τα έτη του Κορωνοϊού. Τα ΜΜΕ του νησιού κατέγραψαν τα γεγονότα σε Εύδηλο και Άγιο Κήρυκο, ενώ στον Άγιο Κήρυκο έγινε και το παραδοσιακό έθιμο των τραγόμορφων και κουδουνάτων.

Το Καρναβάλι στον Άγιο Κήρυκο ξεκίνησε στις 12:00 στο παλαιό δημαρχείο. Μπορείτε να δείτε βίντεο από το συγκεκριμένο καρναβάλι στο Ράδιο-Ικαρία.
Το Καρναβάλι στον Εύδηλο επίσης είχε παλμό, είναι άλλωστε το μέρος που ξεκίνησε το καρναβάλι στο νησί μας, αργότερα έγινε και στον Άγιο Κήρυκο. Το 28ο Καρναβάλι ξεκίνησε στις 13:00 στην πλατεία του Ευδήλου και είχε πολύ παλμό, αρκετά χορευτικά και έντονο πάθος. Μπορείτε να δέιτε το βίντεο επίσης από το συγκεκριμένο καρναβάλι στο Ράδιο-Ικαρία.
Οι τραγόμορφοι και οι κουδουνάτοι
Οι Τραγόμορφοι και Κουδουνάτοι στη πλατεία του Αγίου Κηρύκου Ικαρίας έγιναν την Κυριακή 26 φεβρουαρίου του 2023.
Δείτε το σχετικό βίντεο της Ικαριακής ραδιοφωνίας