Κουτσούμπας για ΚΚΕ: Νέα αρχή, για ένα κόμμα ισχυρό

Στην ομιλία του στην κεντρική πλατεία της Λαμίας ο γγ. του ΚΚΕ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση αλλά και τα κόμματα που την στηρίζουν. Τι είπε για το ΣΥΡΙΖΑ.

Κουτσούμπας για ΚΚΕ: Νέα αρχή, για ένα κόμμα ισχυρό

Στη γενέτειρά του Λαμία βρέθηκε την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο κ. Κουτσούμπας προσδιόρισε την απόφαση του κόμματος για «νέα αρχή», διαμηνύοντας πως «είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε μια νέα αρχή, ως συνέχεια της μεγάλης θετικής αλλά και αρνητικής πείρας που έχουμε συσσωρεύσει όλα τα τελευταία χρόνια». Αναφερόμενος στο πρόσφατο 19ο Συνέδριο, προσδιόρισε ότι ο στόχος είναι «για ένα κόμμα ισχυρό, ικανό να αντέχει σε όλες τις συνθήκες, να ανοίγει ελπιδοφόρους δρόμους για τον λαό, τη νεολαία», για να επαναλάβει λίγο αργότερα πως «έχουμε τη θέληση, την αποφασιστικότητα, το υψηλό αίσθημα ευθύνης, τη ρεαλιστική αισιοδοξία για να πάμε μπροστά».

Στην ομιλία του στην κεντρική πλατεία της Λαμίας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση αλλά και τα κόμματα που την στηρίζουν καθώς, όπως τόνισε, «προσπαθούν να καλλιεργήσουν κλίμα ευφορίας και ανοχής στην πολιτική της συγκυβέρνησης».

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι δεν θα αλλάξει τίποτα για τα παιδιά που ζουν σε συνθήκες φτώχειας, ενώ χαρακτήρισε κροκοδείλια τα δάκρυα των ηγετών της ΕΕ για την ανεργία. Εξάλλου προέβλεψε ότι τα προγράμματα που καταστρώνουν δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αλλά να δημιουργήσουν νέους επικίνδυνους δρόμους.

Εξάλλου, ο Δημήτρης Κουτσούμπας χαρακτήρισε την αντιπαράθεση της κυβέρνησης με το ΣΥΡΙΖΑ ως «αντιπαράθεση εντός των τειχών», ανέξοδη και ταυτόχρονα αδιέξοδη για το λαό, και την ενέταξε «ανάμεσα στις διάφορες συνταγές διαχείρισης της κρίσης σε όφελος των επιχειρηματιών και της κερδοφορίας τους», για να συμπληρώσει ότι «η αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο πόλους, τη ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα – όπως και χτες ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ – είναι αντιπαράθεση ανάμεσα σε μερίδες της αστικής τάξης για το ποιος, ποια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ ή με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί καλύτερα να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της».

Επίσης, επιτέθηκε και στο ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, καθώς παρατήρησε πως «εμφανίζεται μεν στα λόγια να διαφωνεί με τις ιδιωτικοποιήσεις, συμφωνεί όμως με τις επενδύσεις, τις καπιταλιστικές επενδύσεις που κάνει σήμερα σε συνθήκες κρίσης ο καπιταλιστής με προαπαιτούμενο τη μέγιστη δυνατή κερδοφορία». Πρόσθεσε ότι «δεν λέει ότι και η κρατική περιουσία είναι καπιταλιστική περιουσία και ότι το κράτος είναι των μονοπωλίων και σε κάθε περίπτωση είτε με κρατικοποιήσεις είτε με ιδιωτικοποιήσεις ο καπιταλιστής κερδίζει».

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.