Πόπη Τσαπανίδου: Οι «βόμβες» Ράμμου-Μενουδάκου επιβεβαιώνουν το πλήγμα στο κράτος Δικαίου

Οι «βόμβες» Ράμμου-Μενουδάκου στην επιτροπή PEGA επιβεβαιώνουν το πλήγμα στο κράτος Δικαίου από τον κ. Μητσοτάκη τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου.

Πόπη Τσαπανίδου: Οι «βόμβες» Ράμμου-Μενουδάκου επιβεβαιώνουν το πλήγμα στο κράτος Δικαίου

Όπως σημειώνει:

10 καταγγελίες κάθε μέρα στην ΑΔΑΕ.

Πάνω από 100 πολίτες, στόχοι του παράνομου λογισμικού Predator.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετέτρεψε τη χώρα σε παράδεισο παράνομων παρακολουθήσεων. Η εποχή της ανομίας φτάνει στο τέλος της. Εκλογές τώρα. Δικαιοσύνη παντού» υπογραμμίζει η Πόπη Τσαπανίδου.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου κατέθεσαν και απάντησαν σε ερωτήσεις ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών Χρήστος Ράμμος και ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κωνσταντίνος Μενουδάκος.

Μεταξύ άλλων κατέθεσαν ότι βρήκαν 4 λογαριασμούς που σχετίζονται με το Predator και ότι συνολικά 300 sms στόχευσαν 100 θύματα. Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Ράμμος αναφερόμενος στη στοχοποίηση πολιτών με sms και κακόβουλο λογισμικό, σημείωσε ότι οι έρευνες της ΑΔΑΕ σε μία συγκεκριμένη περίπτωση εντόπισαν αριθμό τηλεφώνου από το οποίο φαινόταν να προέρχεται το λινκ-φορέας του Predator. Μέσα από σειρά ελέγχων «φτάσαμε σε συγκεκριμένο αριθμό, προχωρήσαμε πολύ. Βρήκαμε τραπεζικό λογαριασμό του προσώπου που τον έχει χρησιμοποιήσει … ενημερώσαμε την Εισαγγελία Πρωτοδικών, καθώς είναι κακουργηματική πράξη. Συνεχίζουμε περαιτέρω και σε αυτή την περίπτωση» όπως και σε άλλη μία από τις 2 περιπτώσεις με Predator που χειρίζεται η ΑΔΑΕ. Ο κ. Ράμμος είπε επίσης ότι επισήμως, η ΑΔΑΕ γνωρίζει δύο περιπτώσεις προσώπων που έχουν στοχοποιηθεί ταυτόχρονα από άρση απορρήτου με εισαγγελική διάταξη (δηλαδή από την ΕΥΠ) όσο και με κακόβουλο λογισμικό Predator, αλλά καθώς προχωρούν οι έρευνες «δεν αποκλείεται να βρούμε και άλλα».

Ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε 100 παραλήπτες που μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί και εξετάζεται το αν και πώς πρέπει να ενημερωθούν. Ταυτόχρονα, περιέγραψε διαφορετικής έντασης «επιθέσεις», καθώς σε αυτούς έχουν σταλεί 300 sms. Σε κάποιες περιπτώσεις, «πολλά στον ίδιο», όπως είπε.

Αυγή

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.