Ρωσικό πλήγμα κατά κτιρίου διαμερισμάτων στη Ζαπορίζια 

Ρωσικό πλήγμα κατά κτιρίου διαμερισμάτων στη Ζαπορίζια 

H ουκρανική αστυνομία ανέφερε ότι ρωσικός πύραυλος, «που, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εκτοξεύθηκε από συστοιχία S300» κατέστρεψε πάνω από 10 διαμερίσματα στην πόλη της Ζαπορίζια. Εκείνη την ώρα οι άνθρωποι κοιμόντουσαν ήσυχα, όπως αναφέρειε σε ανακοίνωσή της η Ουκρανική αστυνομία.

«Κατά τις επιχειρήσεις έρευνας, έξι τραυματίες ανασύρθηκαν από τα χαλάσματα, όπως επίσης και τρεις νεκροί», σύμφωνα με τις πηγές της αστυνομίας της πόλης.

Σε εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν από τις ουκρανικές υπηρεσίες διάσωσης φαίνονται κάτοικοι να απομακρύνονται από τα χαλάσματα, με τη βοήθεια πυροσβεστών.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε λόγο για ενέργεια ενός «κράτους-τρομοκράτη που θέλει να μετατρέψει την κάθε ημέρα μας σε μια ημέρα τρόμου».

«Αλλά το κακό δεν θα κυριαρχήσει στη γη μας. Θα εκδιώξουμε όλους τους κατακτητές και θα λογοδοτήσουν για όλα», πρόσθεσε ο ίδιος στο Telegram.

Το χτύπημα αυτό θυμίζει τον ρωσικό βομβαρδισμό στα μέσα Ιανουαρίου κατά κτιρίου διαμερισμάτων στο Ντνίπρο, μια μεγάλη πόλη στη κεντροανατολική Ουκρανία, που στοίχισε τη ζωή σε 46 ανθρώπους.

Ο ιδρυτής της ρωσικής οργάνωσης μισθοφόρων Wagner δημοσίευσε σήμερα πάντως βίντεο που δείχνει τους μαχητές του σχεδόν στο κέντρο του Μπαχμούτ, όπως είπε ο ίδιος. Η Μπαχμούτ αποτελεί κομβικό σημείο για τον πόλεμο.

Πληροφορίες από την ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.