Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ Σάμου στις αυριανές συγκεντρώσεις

Το Εργατικό κέντρο Σάμου διοργανώνει αύριο Δευτέρα 6 Μαρτίου συγκεντρώσεις στη Σάμο και στην Ικαρία για διαμαρτυρία-μνημόσυνο στα θύματα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ Σάμου στις αυριανές συγκεντρώσεις

Στα συλλαλητήρια αυτά καλεί και το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ της Σάμου, σημειώνοντας ότι υπάρχουν εγκληματικές ευθύνες στην πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων που υλοποίησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά από το 1991 και μετά, μέσω της λεγόμενης πολιτικής απελευθέρωσης των μεταφορών.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2017, έδωσε αντί 45 εκατομμυρίων ευρώ την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ferrovie dello Stato Italiane Group πριμοδοτώντας την μάλιστα με 250 εκ ευρώ. Σύμβαση που επικύρωσε και η κυβέρνηση της ΝΔ τον Ιούλιο του 2022 με αποτέλεσμα η ιταλική εταιρεία να τσεπώσει 750 εκατομμύρια ευρώ για 15 χρόνια, εκτελώντας την «άγονη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη» αναφέρουν χαρακτηριστικά και ζητούν να απολογηθούν όλοι αυτοί που πούλησαν τον ΟΣΕ αντί να τον θωρακίσουν με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, να απολογηθούν όλες οι κυβερνήσεις που απαξίωσαν τα έργα υποδομής αντί να τα ολοκληρώσουν, χωρίς συντήρηση και επισκευές που είναι απαραίτητες για την ασφαλή τους λειτουργία.

Τέλος καλούν όλους να παλέψουν για ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.