Λέσβος: «Εάν δε βρεθεί κάποιος να χρηματοδοτήσει το Μιχαλέλειο, το ίδρυμα θα κλείσει»

Πρ. Γηροκομείου Πλωμαρίου «Καμία λύση δε δόθηκε στο Μιχαλέλειο, θα κλείσει για 100 χιλιάρικα»

«Εάν δε βρεθεί κάποιος να χρηματοδοτήσει το Μιχαλέλειο, το ίδρυμα θα κλείσει», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος του ΔΣ του Μιχαλέλειου Οίκου Ευγηρίας στο Πλωμάρι, και πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γιάννης Ξανθούλης.

Η πρόταση χρηματοδότησης μέσω του Δήμου Μυτιλήνης απορριφθεί οριστικά από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, και «τα χρέη που φτάνουν τις 100.000 ευρώ και αφορούν οφειλές όταν ο δήμος Μυτιλήνης είχε την ευθύνη του γηροκομείου έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο το ίδρυμα, σημείωσε ο κ. Ξανθούλης. “Έχουμε απευθυνθεί σε όλους τους αρμόδιους και όλο το πολιτικό προσωπικό της Λέσβου, ενήμερα και τα αρμόδια υπουργεία. Λύση δε δόθηκε“.

Το ίδρυμα οφείλει στους εργαζόμενους μισθούς τριών μηνών και πέντε στο διοικητικό προσωπικό.

Όσον αφορά την απόφαση του δήμου Μυτιλήνης να αγοράσει από το Μιχαλέλειο ένα οικόπεδο δίπλα από το κοινοτικό νεκροταφείο , αυτό εξυπηρετεί πρώτιστα το Πλωμάρι καθώς το νεκροταφείο χρειάζεται επέκταση και το οικόπεδο αυτό προσφέρεται. Θα αγοραστεί από το δήμο έναντι 50.000 ευρώ αλλά είναι μία διαδικασία που θα πάρει χρόνο όποτε και δεν λύνει το τρέχον πρόβλημα του ιδρύματος.

Καμία ενημέρωση δεν υπάρχει και για τη δωρεά των 20.000 ευρώ από ιδιωτική εταιρία που είχε ανακοινωθεί ότι είχε εξασφαλισθεί για το Μιχαλέλειο. «Πλέον εδώ που έχουμε φτάσει, μόνο αν κάποιος ή κάποιοι ιδιώτες προσφέρουν το ποσό των 100.000 ευρώ θα έχει μέλλον το ίδρυμα» καταλήγει ο κ. Ξανθούλης.

Το γηροκομείο Πλωμαρίου σήμερα φιλοξενεί 25 τρόφιμους, που δεν του παρέχουν τα εισοδήματα για να αυτοσυντηρηθεί. Πριν από την πανδημία του κορονοϊού με 50 τρόφιμους, μπορούσε να ανταπεξέλθει στα έξοδά του. Όμως το ίδρυμα δεν έχει άδεια λειτουργίας για να μπορέσει να επιδοτηθεί από το κράτος για τη φιλοξενία ηλικιωμένων, αφού δεν έχει ολοκληρώσει τις παρεμβάσεις που απαιτούνται κυρίως στην τοποθέτηση πυρασφάλειας στο κτίριο, κάτι που επίσης δεν έδωσαν διέξοδο οι δημοτικές αρχές από το 2016 μέχρι τον Αύγουστο του 2022 πριν το ίδρυμα γίνει Ιδιωτικού Δικαίου.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.