Τετραήμερη επίσκεψη Γιάννη Μπουρνού στη Λήμνο

Περιοδεία στη Λήμνο πραγματοποίησε στις 9-12 Μαρτίου ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, συνοδευόμενος στις επισκέψεις και τις συναντήσεις του από κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λήμνου και τον συνυποψήφιό του από τη Λήμνο, Αντώνη Μαντζαβέλα.

Τετραήμερη επίσκεψη Γιάννη Μπουρνού στη Λήμνο

Στο πλαίσιο της περιοδείας, ο Γιάννης Μπουρνούς, επισκέφθηκε τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στη Μύρινα, όπου φιλοξενούνται τριάντα πέντε τρόφιμοι και  συναντήθηκε με τον Πρόεδρο, κ. Βάιο Καλλιγερή.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Ειδικό Σχολείο Λήμνου στην Καλλιθέα,  όπου φέτος φοιτούν δέκα παιδιά από ολόκληρο το νησί και το οποίο τελεί υπό πλήρη εγκατάλειψη παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικότατα κτιριακά προβλήματα και ζητήματα ασφαλείας για τους μαθητές και τους δασκάλους.

Ο Γιάννης Μπουρνούς είχε επίσης σειρά συναντήσεων με αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία του νησιού.

Επισκεπτόμενος το Δημοτικό Στάδιο Μύρινας, συναντήθηκε με εκπροσώπους της τοπικής επιτροπής του ΣΕΓΑΣ, της Αθλητικής Ένωσης Λήμνου, και της Ηφαιστίας, ενώ αμέσως μετά συνάντησε στο Κλειστό Γυμναστήριο της Μύρινας τα μέλη του ΔΣ του Ηφαίστου.

Επισκεπτόμενος το Μούδρο ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, συναντήθηκε με εκπροσώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου Μούδρου και του αθλητικού σωματείου «Άρης Μούδρου».

Ο Γιάννης Μπουρνούς επισκέφθηκε επίσης τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Λήμνου στον Ρωμέικο Γιαλό, όπου συνομίλησε με τους παράγοντες του συλλόγου, καθώς και το Μουσείο Παιδικού Παιχνιδιού και Βιβλίου, όπου φιλοξενείται η μοναδικής αξίας συλλογή του Χρήστου Μπουλώτη. Ένα μουσείο που χρειάζεται επειγόντως επιπλέον χώρους, ώστε να αναδειχθεί στην ολότητά της η τεράστια συλλογή του κ. Μπουλώτη και η μοναδικότητα του μουσείου αυτού.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο Βουλευτής παρευρέθηκε στην επιτυχημένη επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε η Μητρόπολη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με θέμα τη φιλοσοφική και θεολογική σημασία του έργου του Γρηγορίου του Παλαμά.

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στη Λήμνο, ο Γιάννης Μπουρνούς δήλωσε:

«Αυτή τη φορά ρίξαμε το βάρος των επισκέψεων και συναντήσεών μας στην φροντίδα των ευάλωτων συμπολιτών μας, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Βρήκαμε μπροστά μας εικόνα αδιαφορίας και εγκατάλειψης από τις τοπικές αρχές και το κεντρικό κράτος, με πιο αποκαρδιωτικό παράδειγμα την κατάσταση που επικρατεί στο Ειδικό Σχολείο της Λήμνου.

Χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη για να στηριχθούν δομές φροντίδας, όπως το Γηροκομείο, αλλά και τα αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία του νησιού, στα οποία δραστηριοποιούνται εκατοντάδες άνθρωποι, που δίνουν την ψυχή τους καθημερινά. Δεν μπορεί οι δομές και τα σωματεία αυτά να στηρίζουν μονίμως την επιβίωσή τους σε δωρεές ιδιωτών και στις θυσίες των διοικούντων τους.

Η Λήμνος χρειάζεται επειγόντως περισσότερες και καλύτερες αθλητικές εγκαταστάσεις, ξεκινώντας από την ανάγκη για βελτιώσεις στο γήπεδο Κοντοπουλίου, ώστε να καταστεί κατάλληλο προπονητήριο στίβου και φθάνοντας ως τις προτάσεις για κλειστό προπονητήριο στίβου στη Μύρινα και την εξέταση λύσεων για το βόλεϋ και το χάντμπολ, αθλήματα στα οποία το νησί είχε μεγάλη παράδοση. 

Με τα αθλητικά σωματεία συζητήσαμε ακόμη προβλήματα κόστους μετακινήσεων, με κυριότερο το ζήτημα της κακής διασύνδεσης της Λήμνου με τη Λέσβο, όπου διεξάγονται αγώνες και πρωταθλήματα του Νομού, με αποτέλεσμα τα λημνιακά σωματεία να συμμετέχουν σε αυτά με άνισους όρους. Δεσμεύτηκα να είμαι αρωγός τους στη διεκδίκηση λύσεων».

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.