ΣΥΡΙΖΑ:Ο Μητσοτάκης να μην διανοηθεί να κρύψει από τη Βουλή τον Καραμανλή και τους υφυπουργούς

ΣΥΡΙΖΑ:Ο Μητσοτάκης να μην διανοηθεί να κρύψει από τη Βουλή τον Καραμανλή και τους υφυπουργούς

Να μην διανοηθεί να «κρύψει» τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή τους υφυπουργούς κκ. Καραγιάννη και Παπαδόπουλο, καθώς και τον γγ του υπουργείου ίδιου κ. Ξιφαρά καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφορικά με την απόφαση για σύγκληση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής με αφορμή το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει εάν έστω και 15 ημέρες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα, θα βρεθούν στη Βουλή «αυτοί που είχαν την πολιτική ευθύνη για τη λειτουργία των ελληνικών σιδηροδρόμων τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

«Η προσπάθεια συγκάλυψης των άμεσα εμπλεκομένων πίσω από τον “διοικητή” του υπουργείου κ. Γεραπετρίτη, που ούτε καν ορκίστηκε υπουργός, είναι προσβλητική για την Δημοκρατία, την αλήθεια και τις οικογένειες των θυμάτων» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Υπενθυμίζεται ότι αν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών δήλωσε ότι καλό θα ήταν ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών «να προσέλθει και να καταθέσει την δική του άποψη», για το πολύνεκρο δυστύχημα, την ίδια στιγμή γινόταν γνωστό ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν προσκλήθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Μετά την απόφαση για σύγκληση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ένα ερώτημα απασχολεί την ελληνική κοινωνία:

Θα έρθουν έστω και τώρα, 15 ημέρες μετά, στη Βουλή για να απαντήσουν για τις ευθύνες τους αυτοί που είχαν την πολιτική ευθύνη για τη λειτουργία των ελληνικών σιδηροδρόμων τα τελευταία τέσσερα χρόνια;

Ο πρώην υπουργός κ. Καραμανλής, οι υφυπουργοί κ. Καραγιάννης και κ. Παπαδόπουλος, καθώς και ο ΓΓ του υπουργείου κ. Ξιφαράς;

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να μην διανοηθεί να τους κρύψει.

Η προσπάθεια συγκάλυψης των άμεσα εμπλεκομένων πίσω από τον “διοικητή” του υπουργείου κ. Γεραπετρίτη, που ούτε καν ορκίστηκε υπουργός, είναι προσβλητική για την Δημοκρατία, την αλήθεια και τις οικογένειες των θυμάτων».

Αυγή

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.