Τσίπρας: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για όποιον χρειαστεί για να μάθουμε την αλήθεια

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και τους δημοσιογράφους Ράνια Τζίμα και Γιάννη Πρετεντέρη παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας. Είναι η πρώτη του συνέντευξη μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Τσίπρας: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για όποιον χρειαστεί για να μάθουμε την αλήθεια

Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για όποιον χρειαστεί, όπου ψηλά και αν αυτός βρίσκεται για να μάθουμε την αλήθεια και να υπάρξει δικαιοσύνη ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των πολιτικών ευθυνών για την τραγωδία.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντιλαμβάνεται την ασφάλεια μόνο για να διορίζει και να προσλαμβάνει αστυνομικούς. Δεν έχουμε γιατρούς, δεν έχουμε νοσηλευτές, δεν έχουμε εκπαιδευτικούς, δεν έχουμε σταθμάρχες» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων Ράνια Τζίμα και Γιάννη Πρετεντέρη. Όπως είπε, «ο Μητσοτάκης μιλάει διαρκώς για παθογένειες και οικονομικές ευθύνες. Τόσο ο ίδιος όσο και ο υπουργός είναι εκπρόσωποι οικογενειών που κυβέρνησαν τον τόπο τα τελευταία 60 χρόνια».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «επειδή έχουμε 57 νεκρούς, πρέπει να πούμε την αλήθεια» και μίλησε για τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σε ερωτήμα για ενδεχόμενες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στους σιδηροδρόμους κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Δεν έχω τσακωθεί με την ευθύνη. Την ανέλαβα και την αναλαμβάνω την ευθύνη, αυτήν όμως που μου αναλογεί».

Μεταξύ άλλων επισήμανε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε ευθύνη σε κρίσιμες στιγμές για υποθέσεις μάλιστα που δεν αφορούσαν τα δικά τους πεπραγμένα. «Το 2015 ανέλαβα την ευθύνη να μην οδηγηθεί η χώρα στη χρεοκοπία και βρέθηκα στο στόχαστρο της κριτικής ότι έκανα κωλοτούμπα. Αργότερα ανέλαβα την ευθύνη για να κάνω αυτό που θεωρούσα πατριωτικό συμφέρον για τη χώρα και βρέθηκα στο στόχαστρο της κριτικής για τη συμφωνία των Πρεσπών . Ανέλαβα την ευθύνη και σε τραγωδίες που και εγώ έζησα με απώλειες ανθρώπινης ζωής που δεν είχαν όμως ανθρωπογενή αίτια, φυσικές καταστροφές αλλά βρέθηκα σε ευθύνη και την ανέλαβα».

«Είναι αδιανόητο, Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Επί 12 λεπτά δύο τρένα κινούνταν σε αντίθετη κατεύθυνση, στην ίδια γραμμή ενώ υπάρχει διπλή γραμμή» συμπλήρωσε και τόνισε πως η διαπίστωση”του μέσου πολίτη είναι ότι το κράτος το οποίο έχει στηθεί με τον τρόπο που στήθηκε δεν προσφέρει τη στοιχειώδη ασφάλεια στον Έλληνα πολίτη.

«Εμείς κυβερνήσαμε τέσσερα χρόνια, από τα πιο δύσκολα με τα μνημόνια. Αυτό το κράτος το αναξιοκρατικό, το πελατειακό, το ρουσφετολογικό, το αναποτελεσματικό δεν το φτιάξαμε εμείς. Έχουμε όμως την ευθύνη να το διορθώσουμε» υπογράμμισε.

Συνεχίζοντας, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «μέχρι το 2019 είχαμε πύργο ελέγχου στα τρένα. Δεν έχουμε πύργο ελέγχου. Καταστράφηκε από πυρκαγιά το καλοκαίρι του 2019. Αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει 10 δισ. απευθείας αναθέσεις. Δεν μπορούσε να κάνει μία απευθείας ανάθεση να αποκαταστήσει τη λειτουργία στο κέντρο τηλεδιοίκηση της Λάρισας;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Σχετικά με τη σύμβαση 717 για την ανάταξη και αναβάθμιση του συστήματος σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ήταν το Μάιο του 2019 το έργο ήταν ολοκληρωμένο κατά 72,4%.

Όπως συμπλήρωσε, στις 9 Μαρτίου 2020, δηλαδή επί ΝΔ, ήταν 74% και στις 14 Φεβρουαρίου 2023, στο 77%. «Μία προβληματική σύμβαση εξελίσσονταν επί ΣΥΡΙΖΑ στο 72%» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ότι η κυβέρνηση αν και είναι ελεγχόμενη έσπευσε να διορίσει μία επιτροπή εμπειρογνώμων. «Στέλνει επιστολή ο κύριος Μητσοτάκης παρεμβαίνοντας στο έργο του κυρίου κύριο Ντογιάκου» είπε και έστειλε το μήνυμα πως «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για όποιον χρειαστεί, όπου ψηλά και αν αυτός βρίσκεται για να μάθουμε την αλήθεια και να υπάρξει δικαιοσύνη».

«Εγώ στη θέση του κυρίου Ντογιάκου θα είχα παραιτηθεί. Ο γιος του ήταν μετακλητός υπάλληλος του υπουργού που σήμερα βρίσκεται στην κρίση της κοινωνίας και αύριο στην κρίση της δικαιοσύνης. Αν ο γιος μου ήταν μετακλητός υπάλληλος του κυρίου Καραμανλή, θα συναισθανόμουν ότι υπάρχει μία σύγκρουση συμφερόντων» ανέφερε σε άλλο σημείο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει στη δημοσιότητα την ημερομηνία των εκλογών: «Κάποια στιγμή ο πρωθυπουργός οφείλει να πει ποια Κυριακή μέσα στον Μάιο θα έχουμε εκλογές. Αυτό το παιχνίδι πρέπει να σταματήσει. Η όποια συζήτηση για εκλογές Ιούλιο ή Αύγουστο είναι ντροπιαστική για τη Δημοκρατία μας. Η Τουρκία ήξερε και ξέρει πότε θα γίνουν εκλογές. Ο Μητσοτάκης έχει την ευθύνη».

Ερωτηθείς για την υπόθεση με τον Παύλο Πολάκη, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Δεν είναι τώρα η ώρα, θα τα λύσουμε συλλογικά όταν έρθει η ώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έρχεται για να εκδικηθεί κάποιους, δεν έρχεται για να καταστρέψει, έρχεται για να δημιουργήσει. Περάσαμε δύσκολες στιγμές, αναγκάστηκα να συγκυβερνήσω με έναν εταίρο που ήμουν ιδεολογικά αντίθετος και συγκρουστήκαμε. Δεν ήταν ευχάριστο».

Αυγή

Loading

2 thoughts on “Τσίπρας: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για όποιον χρειαστεί για να μάθουμε την αλήθεια

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO