Συγκατοίκηση με τους φίλους; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Ο όρος συγκατοίκηση δεν αναφέρεται μόνο στην κοινή συμβίωση ενός ζευγαριού αλλά και των φίλων που επέλεξαν να μείνουν μαζί και να μοιραστούν αυτήν την υπέροχη εμπειρία. Η συγκατοίκηση είναι μια δύσκολη απόφαση όποια μορφή και αν έχει η σχέση των ανθρώπων που θα μείνουν μαζί. Στο εξωτερικό είναι πολύ διαδεδομένη διαδικασία για τους φοιτητές και τους εργαζόμενους καθώς για οικονομικούς λόγους επιλέγουν να μείνουν μαζί με φίλους και συμφοιτητές. Στη χώρα μας αυτό το μοντέλο δεν συνηθίζεται και σπάνια θα δούμε να επιλέγουν να μείνουν μαζί φίλοι ή ακόμη και άγνωστοι. Ωστόσο όπως κάθε τι που γίνεται γνωστό και έχει επιτυχία στο εξωτερικό προσπαθούμε να το εφαρμόσουμε και στη χώρα μας.

Επιλέξτε τον χώρο από κοινού.

Αν βρίσκεστε στη διαδικασία που ψάχνετε να βρείτε χώρο, θα πρέπει να είσαστε και οι δυο παρόντες στην επιλογή του σπιτιού. Φροντίστε ο χώρος που θα βρείτε να έχει όλες τις προδιαγραφές που έχεις υπόψη, άνετους χώρους και δωμάτια που θα μπορείς να χαλαρώνεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ακόμη και αν έλαβες πρόσκληση να μείνεις στο σπίτι ενός φίλου σου θα πρέπει να είσαι σίγουρος πως αυτός ο χώρος θα σου αρέσει και θα είναι αρκετά άνετος για να σε φιλοξενήσει.

Τα έπιπλα και η διακόσμηση

Τα περισσότερα σπίτια δεν έχουν έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές. Με αυτόν τον τρόπο σου δίνεται η δυνατότητα να διακοσμείς τον χώρο σου με το προσωπικό σου στιλ και τις ανάγκες σου. Ωστόσο αν επιλέξεις να συγκατοικήσεις με έναν φίλο σου διάλεξε έπιπλα τα οποία θα είναι πρακτικά και θα αρέσουν και στους δυο. Ένας μεγάλος καναπές-κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο είναι μια ιδανική επιλογή για να μπορείτε να φιλοξενήσετε φίλους και συγγενείς. Συνδυάστε με ένα μεγάλο τραπεζάκι σαλονιού για να μπορείτε να παίζετε επιτραπέζια και να έχετε μεγάλη άνεση αν τρώτε εκεί. Βιβλιοθήκες, ραφιέρες και συρταριέρες είναι μια κατάλληλη προσθήκη για να σας βοηθήσουν με τον αποθηκευτικό χώρο του σπιτιού. Επιπλέον τα βιβλία, διακοσμητικά ακόμη και παπούτσια ή ρούχα θα μπορούν να βρίσκονται όλα τακτοποιημένα μαζί. Για τα παπούτσια σας μπορείτε να επιλέξετε μοντέρνες παπουτσοθήκες εξωτερικού χώρου ώστε να είστε σίγουροι ότι το σπίτι σας θα παραμένει πεντακάθαρο.

Πρακτικά πράγματα όπως οι λογαριασμοί, το ενοίκιο και εργασίες για το σπίτι θα πρέπει να έχουν ειπωθεί ήδη πριν από αυτό το βήμα. Στο δωμάτιο σου επέλεξε να βάλεις τα έπιπλα γραφείου για να μπορείς να εργαστείς πιο εύκολα σε περίπτωση που χρειαστεί. Η συγκατοίκηση με τους φίλους είναι μια υπέροχη διαδικασία, προσπάθησε να απολαύσεις όλη τη διαδικασία και να μοιραστείς υπέροχες στιγμές.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.