Η ελληνική λύση για τα προβλήματα της υδροδότησης στον Βολισσό της Χίου

Ο πρόεδρος της Εληνικής λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, σε ερώτησή του προς τους υπουργούς εσωτερικών και ναυτιλίας προτείνει λύσεις για το πρόβλημα υδροδότησης του Βολισσού στην Χίο. Τα προβλήματα που περιγράφονται στην ερώτησή του είναι παρόμοια σε πολλά σημεία του Βορείου Αιγαίου, γνωρίζοντας ειδικά από πρώτο χέρι τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ικαρία.

Η ελληνική λύση για τα προβλήματα της υδροδότησης στον Βολισσό της Χίου

Το πρόβλημα που περιγράφεται είναι ότι λόγω των παράτυπων γεωτρήσεων θα στερέψει το νερό από τις πηγές της περιοχής, επιτρέποντας μάλιστα να περάσει μέσα στο πόσιμο νερό και θαλασσινό ή ενδεχομένως και κάποιο μη πόσιμο. Σε πολλές περιοχές του Βορείου Αιγαίου λόγω ακριβώς αυτής της πρακτικής ή και παρομοίων πρακτικών εμφανίζονται προβλήματα που κατά τη γνώμη μας δεν έπρεπε να υπάρχουν. Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν χρηματοδότηση για να φτιαχτεί ένα μικρό φράγμα προκειμένου να συσσωρεύεται όλο το νερό και να υδροδοτούνται προφανώς με το ανάλογο νερό στις οικίες τους ή τα χωράφια τους. Τα προβλήματα είναι πολλά και ελπίζουμε η κυβέρνηση όχι μόνο στον βολισσό αλλά και στα άλλα νησιά να δρομολογήσει γενναίες χρηματοδοτήσεις για να γίνει αναβάθμιση των δικτύων υδροδότησης, τα νησιά του Βορείου αιγαίου έχουν στην πλειονότητά τους αρκετό νερό που φτάνει για τις ανάγκες των κατοίκων και θα λέγαμε πολλές φορές και με το παραπάνω. Αυτό που χρειάζεται είναι σχέδιο, με αφορμή την ερώτηση που ακολουθεί επισημαίνουμε και εμείς με τα σχόλιά μας όσα προβλήματα υπάρχουν, και όποιος επιθυμεί εαν δεν ξέρει μπορούμε να του δώσουμε τις απαραίτητες κατευθύνσεις για να λάβει προτάσεις που προέρχονται από την ίδια την κοινωνία. Δεν έχει σημασία σε αυτή την περίπτωση τουλάχιστον, ποιος το είπε, αλλά τι είπε, όσοι ενδιαφέρεστε είμαστε εδώ για να σας επισημάνουμε όλα τα προβλήματα, τουλάχιστον για την Ικαρία μας.

Η ερώτηση του κυρίου Βελόπουλου έχει ως εξής:

Κύριοι, κύριοι, Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση κατοίκων της Βολισσού Χίου, χρόνιο είναι το πρόβλημα ύδρευσης που αντιμετωπίζει το χωρίο τους. Μας μετέφεραν οι ως άνω ότι η ανεξέλεγκτη κατανάλωση νερού μέσω παράτυπων αρδευτικών συνδέσεων και γεωτρήσεων προκαλεί έντονο πρόβλημα ύδρευσης στην ευρύτερη περιοχή της. Θεωρούν οι ως άνω ότι η πρακτική των γεωτρήσεων που εφαρμόζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την πρόχειρη λύση του προβλήματος θα καταστρέψει τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής τους, επιτρέποντας το θαλασσινό νερό να εισχωρήσει και να καταστρέψει ανεπανόρθωτα τον τόπο τους. Ζητούν οι ως άνω κάτοικοι από την Πολιτεία και τους αρμοδίους φορείς να χρηματοδοτηθεί ένα έργο κατασκευής μικρού φράγματος ψηλά στον Μαλαγκιώτη ποταμό, ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα ύδρευσης, τονίζοντας ότι είναι ένα έργο που είναι ώριμο στη συνείδηση της τοπικής κοινωνίας, καθώς υπάρχει ήδη σχετική μελέτη κατασκευής του.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να ενεργήσετε καταλλήλως, κατά το μερίδιο ευθύνης που σας αναλογεί, ώστε να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή μικρού φράγματος στον Μαλαγκιώτη ποταμό στην περιοχή της Βολισσού Χίου για την επίλυση του υδρευτικού προβλήματος προς όφελος της τοπικής κοινωνίας;

Loading

One thought on “Η ελληνική λύση για τα προβλήματα της υδροδότησης στον Βολισσό της Χίου

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.