Σημαντική επιτυχία για τον Πράμνο Ικαρίας

Ο προπονητής του πρωταθλητή στην Τ.Ε. Σάμου εφήβων, Πράμνου Ικαρίας, Στέργιος Μυτιληνού, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη.

Σημαντική επιτυχία για τον Πράμνο Ικαρίας

Αναλυτικά είπε:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος εφήβων: «Δεν ήταν αυτοσκοπός μας το πρωτάθλημα. Αυτά τα παιδιά τα δουλεύω εδώ και 5 χρόνια. Παρ’ όλο που μερικά είναι πιο μικρά ηλικιακά, αφού στη δωδεκάδα είχα 8 παίδες, ήξερα τις δυνατότητές τους, παρ’ ότι είχαμε τερματίσει στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στην 4η θέση. Τα παιδιά προετοιμάστηκαν κατάλληλα και τον τελευταίο μήνα κάναμε πολύ εντατικές προπονήσεις, κάτι που φάνηκε στο Final-4. Κάναμε δύο πάρα πολύ καλά παιχνίδια, τα παιδιά έπιασαν πολύ ψηλή απόδοση και καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα εφήβων, κάτι που δεν περίμενε κανείς. Το σημαντικότερο ήταν ότι τα παιδιά πίστεψαν αυτά που τους είπα τον τελευταίο μήνα για τις δυνατότητές τους, πίστεψαν στους εαυτούς τους και αυτό το έδειξαν και στα δύο παιχνίδια του Final-4».

Για την πρόκρισή τους στη Β’ Φάση: «Θα πάμε στις 2-3 Απριλίου στη Μυτιλήνη να παίξουμε με τον πρωταθλητή Χίου, ΒΑΟΛ και τον πρωταθλητή Μυτιλήνης, Α.Ο. Μυτιλήνης. Πάμε σίγουρα για τις εμπειρίες, γιατί έχουμε στη δωδεκάδα 8 παιδιά απ’ το παιδικό. Από ‘κει και πέρα, αν μπορούμε να διεκδικήσουμε ό,τι μάς αναλογεί θα το κάνουμε».

Για το ανδρικό τμήμα του συλλόγου: «Όταν δημιουργήσαμε τον σύλλογο, όνειρό μας ήταν σε 10 χρόνια ν’ απαρτίζεται η ανδρική μας ομάδα από 12 παιδιά απ’ την ακαδημία μας και να μπορεί ν’ ανέβει έτσι σε εθνική κατηγορία. Αυτήν τη στιγμή το ανδρικό μας έχει 8 παιδιά απ’ το παιδικό και το εφηβικό και διεκδικούμε την πρόκρισή μας στα play-off του πρωταθλήματος με δικά μας παιδιά. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γι’ αυτό, μιας που τα προπονώ εγώ 5-6 χρόνια από παιδιά και πλέον έχουν γίνει άνδρες».

Για τη δουλειά που γίνεται στον σύλλογο: «Έχουμε δώσει μεγάλη βάση στις ακαδημίες μας. Την ομάδα τη δημιουργήσαμε το 2019 μερικοί μπασκετόφιλοι, με όρεξη, όνειρο, όραμα και αγάπη και με μια δεύτερη επιλογή στα παιδιά της Ικαρίας ν’ ασχοληθούν λίγο πιο σοβαρά και εντατικά. Το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς είναι να έχουμε αυτήν τη στιγμή 120 αθλητές, οκτώ τμήματα, πέντε αγωνιστικά και 90 αθλητές με δελτίο. Το αγαπούν το μπάσκετ εδώ στην Ικαρία, η οποία είναι χρόνια μπασκετικό νησί. Κάνουμε κι εμείς την προσπάθειά μας. Βέβαια, μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και ο Βασίλης Γεραγωτέλλης, ο οποίος είναι ένας καταξιωμένος προπονητής στο υψηλότερο επίπεδο. Με τη γνώση, την εμπειρία και την αγάπη γι’ αυτό που κάνει έχουμε στήσει μαζί την ομάδα και τα τελευταία χρόνια με βοηθάει σε όλα. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι πίσω απ’ την ομάδα, όπως ο Παναγιώτης Πανάς και ο Χριστόφορος Γραμματίδης, οι οποίοι «τρέχουν» γι’ αυτή μέρα-νύχτα, υπάρχει και ο πρόεδρος Νίκος Παπαδάκης που είναι κοντά στα παιδιά. Νομίζω ότι όλο αυτό πηγαίνει όπως το είχαμε σκεφτεί το 2019 που ιδρύσαμε την ομάδα».

Για το καλοκαιρινό camp που διοργανώνουν: «Τις προπονήσεις δεν τις σταματάμε καθόλου, η ομάδα συνεχίζει και δουλεύει 365 μέρες το χρόνο. Στα τέλη Ιουλίου διοργανώνουμε ένα camp όπου αυτήν τη στιγμή θεωρείται απ’ τα καλύτερα στην Ελλάδα σε οργάνωση. Το δουλεύουμε 6-7 μήνες πριν εγώ μαζί με τον Βασίλη Γεραγωτέλλη, ώστε να είμαστε έτοιμοι εκείνη την ώρα, γιατί θέλει πολύ «τρέξιμο». Έρχονται 12 προπονητές απ’ όλη την Ελλάδα, παίρνουν μέρος 150 παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα. Πέρυσι αναγκαστήκαμε και «κόψαμε» 15 παιδιά, γιατί για να γίνει μια σωστή δουλειά θα πρέπει να έχουμε βάλει το όριο των 150 παιδιών, μιας και οι εγκαταστάσεις δε μπορούν να υποστηρίξουν περισσότερα. Το camp το διοργανώνουμε εδώ και 7 χρόνια και κάθε χρόνο έρχονται όλο και περισσότερα παιδιά. Έχουν ξεκινήσει ήδη οι εγγραφές για το επόμενο.

Μας έχουν τιμήσει με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Παπαπέτρου, ο Μπουρούσης, ο Μπόγρης, ο Πρίντεζης. Έχουν έρθει προπονητές υψηλού επιπέδου και έκαναν στα παιδιά μας προπόνηση, όπως ο κύριος Σφαιρόπουλος, ο κύριος Πρίφτης, ο κύριος Βόβορας και πολλά άλλα μεγάλα ονόματα. Το έχουν «αγκαλιάσει» αυτό το camp και ευχαριστώ δημόσια γι’ αυτό».

Για το αν υπάρχουν παιδιά με ταλέντο στην Ικαρία: «Σίγουρα αρκετά παιδιά μας είναι σε υψηλό επίπεδο. Ήδη έχουμε στείλει κάποιους αθλητές μας σε μεικτές που διοργάνωσε φέτος η Τ.Ε. Σάμου. Το καλοκαίρι που θα γίνει κι ένα τουρνουά στη Ρόδο μάς έχουν ενημερώσει για δύο ακόμη αθλητές μας. Φέτος έχουν έρθει εδώ ο κύριος Τσεμπέρης, ο κύριος Σιαρές, ο κύριος Τσακίρης, ο κύριος Τσαρτσαρής να δουν τα παιδιά μας. Τα τελευταία 30 χρόνια που ήμουν στο νησί δε θυμάμαι να είχε έρθει ποτέ κάποιος να δει τα παιδιά μας, ενώ τώρα σε 6-7 μήνες έχουν έρθει ήδη τέσσερις. Αυτό είναι ένα επιπλέον κίνητρο για τα παιδιά τα δικά μας, στην Ικαρία, να προσπαθήσουν παραπάνω, γιατί ξέρουν ότι τους βλέπουν ματιά και εκτός Ικαρίας».

basket.gr

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.