Φωτογραφικό αφιέρωμα για την εκδήλωση για τον Γιώργο Γεωργακόπουλο

Σε μία κατάμεστη αίθουσα του πνευματικού Κέντρου του Δημου Αθηναίων τιμήθηκε η μνήμη και το έργο του Ικάριου ζωγράφου Γιώργου Γεωργακόπουλου. Η εκδήλωση έγινε την Τετάρτη 22 Μαρτίου και ώρα 7.00 το απόγευμα στο αμφιθέατρο ‘’ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ’’.

Φωτογραφικό αφιέρωμα για την εκδήλωση για τον Γιώργο Γεωργακόπουλο

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Δρ. Μιχάλης Δουλγερίδης τ. προϊστάμενος της Διεύθυνσης Συντήρησης και Αποκατάστασης Έργων Τέχνης της Εθνικής Πινακοθήκης.

Ο Χρήστος Ρηγανάς: γλύπτης

Ο Γιώργος Βοϊκλής:συγγραφέας, δημοσιογράφος

Ο Κωνσταντίνος Βατούγιος* strategist, εκδότης του ikariamag και των ελεύθερων πτήσεων, όπου είχε πάρει συνέντευξη από τον Ικάριο ζωγράφο στις 30 Ιουνίου του 2018

Στην εκδήλωση μίλησε και η Κατερίνα Γεωργακοπούλου, σύζυγος του τιμώμενου προσώπου

Δείτε και άλλες φωτογραφίες από την εκδήλωση των Ικαριακών Δρώμενων

Λίγα λόγια για τον Ικάριο Ζωγράφο

Ο Γιώργος Γεωργακόπουλος γεννήθηκε το 1939 στην Ικαρία. Το 1957 στάλθηκαν δυο έργα του στην Διεθνή Έκθεση Γενεύης από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας, για τα οποία απέσπασε εύφημο μνεία.

Το 1960 μπαίνει στην Α.Σ.Κ.Τ. Αθήνας με δάσκαλο τον Μαυροείδη. Το 1965 σπουδάζει σκηνογραφία στην ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ-ΘΕΑΤΡΟΥ, με δάσκαλο τον Γιόχαν Ρωμανό με τον οποίο, τελειώνοντας, συνεργάζεται ως βοηθός σε σκηνογραφίες θεατρικών παραστάσεων. Το 1966 σκηνογραφεί στο ΛΑΪΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ.

Γυρίζοντας στην βασική του κατεύθυνση, το 1966 δημιουργεί την γκαλερί «ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ», όπου εκθέτει ο ίδιος και σπουδαστές της Α.Σ.Κ.Τ. έως και το 1970. Από το 1970 έως το 1977 ασχολείται με ζωγραφική φορητών εικόνων και κλασικών τοπίων για να εξασφαλίσει τα προς το ζειν, ψάχνοντας παράλληλα το προσωπικό του ύφος στον χώρο της ζωγραφικής.

Το 1978 πηγαίνει στις Η.Π.Α. όπου εργάζεται και παρουσιάζει την δουλειά του έως το 1980, έχοντας πλέον βρει τον δικό του δρόμο έκφρασης.

Από το 1981 έως και το 2022, ζούσε και εργαζόταν στην Αθήνα. Έφυγε από τη ζωή στις 11 Αυγούστου του 2022 σε ηλικία 83 ετών.

Το παραπάνω βιογραφικό το αλιεύσαμε από την προσωπική του σελίδα georgegeorgakopoulos.com, όπου μπορείτε να βρείτε έργα του και διάφορες άλλε πληροφορίες για τον βίο του.

Loading

One thought on “Φωτογραφικό αφιέρωμα για την εκδήλωση για τον Γιώργο Γεωργακόπουλο

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading