Βήμα για το έργο αναβάθμισης του Τελωνείου της Χίου

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση της προέγκρισης της οικοδομικής άδειας για το έργο της «Επισκευής – Αναβάθμισης – Διαμόρφωσης υπαρχουσών κτηριακών εγκαταστάσεων Συνοριακού Σημείου Διέλευσης Λιμένα Χίου», κατατέθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Βήμα για το έργο αναβάθμισης του Τελωνείου της Χίου

Το έργο έχει λάβει χρηματοδότηση από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ύψους 3.000.000 ευρώ μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης. Στόχος η πλήρωση όλων των απαραίτητων τεχνικών προδιαγραφών και απαιτήσεων ώστε να καταγραφεί ως «Πύλη Εισόδου Schengen».

Ετσι χθες, 24 Μαρτίου, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης έκανε δηλώσεις από το χώρο του Τελωνείου μαζί με το Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, παρουσία του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Χίου, Κυριάκου Ζωάνου και του επιβλέποντος μηχανικού του έργου, Γιάννη Καββάδα.

“Το 2024 η Χίος θα έχει δύο σημεία εισόδου στο λιμάνι και στο αεροδρόμιο αντάξια της ιστορίας της. Κατατέθηκε χθες η αίτηση για την οικοδομική άδεια, αφού έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες… Το επόμενο βήμα είναι η προκήρυξη του Διαγωνισμού, η υπογραφή της Σύμβασης και η έναρξη υλοποίησης του έργου, φέτος, το 2023», σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός κ. Μηταράκης επισημαίνοντας την αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Χίου και το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

“Όπως είπε και ο υπουργός άλλο ένα έργο πνοής βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι αυτό της πύλης εισόδου της Χίου. Ένα έργο το οποίο ήταν και είναι απαραίτητο και αναγκαίο εδώ και δεκαετίες“, σημείωσε εξάλλου ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.