Μ. Κομνηνάκα: Να αποκατασταθούν τα κτιριακά προβλήματα στο σχολείο Αγ. Κηρύκου Ικαρίας

Να αποκατασταθούν άμεσα τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζει το Σχολικό Συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου Αγίου Κηρύκου Ικαρίας και να δοθεί άμεσα έκτακτη κρατική χρηματοδότηση, ζήτησε η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα στη συζήτηση της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης προς τον υπουργό Εσωτερικών.

Μ. Κομνηνάκα: Να αποκατασταθούν τα κτιριακά προβλήματα στο σχολείο Αγ. Κηρύκου Ικαρίας

Σημείωσε πως το Σχολικό Συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου αντιμετωπίζει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα, που προέρχονται από κατασκευαστικές αστοχίες, που δεν αντιμετωπίστηκαν πριν δοθεί σε χρήση στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Τα προηγούμενα χρόνια έγινε προσπάθεια να αντιμετωπιστούν από επιμέρους παρεμβάσεις της Τοπικής Διοίκησης Α’ και Β’ βαθμού. Ωστόσο, ένα σοβαρό πρόβλημα που παραμένει, παρά τις τεχνικές επεμβάσεις που έχουν γίνει, είναι η εισροή υδάτων από την ταράτσα του κτιρίου, η οποία διαβρώνει τις οροφές όλου του κάτω ορόφου. Αναφέρθηκε επίσης σε προβλήματα που έχουν να κάνουν με σωληνώσεις που χάσκουν και τα νερά τρέχουν μέσα στην αίθουσα του κλειστού γυμναστηρίου, στους σοβάδες που πέφτουν πάνω στα βιβλία της βιβλιοθήκης, σε κολώνες όπου φαίνονται τα σίδερα, αφού έχουν φύγει τα τσιμέντα. 

Να μεταφέρει τις ευθύνες της κυβέρνησης στην Τοπική Διοίκηση επιχείρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας, αναφέροντας ότι η κατάσταση των σχολικών κτιρίων είναι αρμοδιότητα των δήμων και όχι των υπουργείων.

Δεν μπορεί να συνεχίζεται το πινγκ-πονγκ των ευθυνών μεταξύ κυβέρνησης και Τοπικής Διοίκησης, επισήμανε στη δευτερολογία της η Μ. Κομνηνάκα, τονίζοντας ότι η κατάσταση στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα εκπέμπει sos και δεν χωρά άλλη αναβολή για την αποκατάσταση των βλαβών. Σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος, τόνισε, η κυβέρνηση θα φέρει εξ’ ολοκλήρου την ευθύνη και δεν θα μπορεί να πει ότι δεν ήξερε. Επικαλέστηκε τις επιστολές του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων του Αγ. Κηρύκου Ικαρίας, όπου αναλυτικά καταγράφονται τα σοβαρά προβλήματα του κτιρίου, ενώ υπενθύμισε πως από αντίστοιχη μετάθεση ευθυνών για τα ετοιμόρροπα κτίρια, έχουμε θρηνήσει δύο μαθητές στη Σάμο, μετά τον καταστροφικό σεισμό που σημειώθηκε στο νησί. 

Η Μ. Κομνηνάκα κατήγγειλε την υποχρηματοδότηση της Παιδείας, τη μεταφορά αρμοδιοτήτων του κράτους στην Τοπική Διοίκηση, τα ελάχιστα κονδύλια για ανέγερση και συντήρηση σχολείων, όλα, αποτέλεσμα μιας πολιτικής που πιστά ακολούθησαν οι μέχρι και σήμερα κυβερνήσεις, κάνοντας την Παιδεία ολοένα και πιο ταξική, ένα εμπόρευμα που πληρώνει αδρά η λαϊκή οικογένεια

Καταλήγοντας, τόνισε ότι η κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει ένα σύγχρονο σχολείο που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.

902

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.