Μετά το Πάσχα το πόρισμα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Για τις εξελίξεις στα έργα για την ολοκλήρωση των συστημάτων στο σιδηροδρομικό δίκτυο συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα (7/4) ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης με δημοσιογράφους στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Μετά το Πάσχα το πόρισμα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Όπως είπε, μετά το Πάσχα θα έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ανακοίνωσε επίσης ότι στο τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί το σύστημα τηλεδιοίκησης του Βόρειου άξονα του σιδηροδρομικού δικτύου από τη Λάρισα και επάνω, και στο τέλος Σεπτεμβρίου το υπόλοιπο τμήμα του, από την Οινόη μέχρι την Τιθορέα.

Ακόμα είπε ότι θα γίνουν πάνω από 450 προσλήψεις εργαζομένων.

Τι είδαν οι πραγματογνώμονες

Η πρώτη έρευνα των ειδικών έχει διαπιστώσει σοβαρές παραλείψεις πέραν των ανθρώπινων λαθών, παραλείψεις στις ραδιοεπικοινωνίες αλλά και στα αυτόματα συστήματα ασφαλείας.

Ένα πολύ μεγάλο ερώτημα που προκαλεί εντύπωση, το οποίο διερευνά η πενταμελής ανεξάρτητη επιτροπή είναι η αιτία της φωτιάς που ξέσπασε στο μοιραίο σημείο της σύγκρουσης των δύο τρένων, κάτι που όπως αναφέρει ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ που παρακολουθεί τη συνέντευξη «νωρίτερα ένα από τα μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων μας έλεγε πως ξέσπασε όχι αμέσως όπως θα περίμενε κανείς, αλλά περισσότερο από είκοσι λεπτά μετά. Κάτι που σίγουρα προκαλεί εντύπωση»

Επιπλέον «εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι οι τρεις μηχανές (δύο στην εμπορευματική και μία την επιβατική), δεν είχαν ζημιές ανάλογα με την πυρκαγιά και τη σφοδρότητα της σύγκρουσης».

Είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί ότι αυτά είναι τα πρώτα συμπεράσματα και όχι τα τελικά. Όπως είπαν οι ειδικοί πραγματογνώμονες έχουν γίνει ήδη αυτοψίες τόσο στον τόπο του δυστυχήματος όσο και στα συντρίμμια στον τόπο που φυλάσσεται σήμερα. Θα ακολουθήσουν και άλλες. Αναμένονται και αποτελέσματα εργαστηριακών ελέγχων.

Η Επιτροπή θα παρακολουθεί την εξέλιξη της έρευνας του εφέτη ανακριτή και μετά από αρκετό καιρό θα υποβάλει τις δικές της παρατηρήσεις.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.