ΜΕΡΑ25:Η τροπολογία Βορίδη θυμίζει άλλες, ανώμαλες εποχές της Ελληνικής Δημοκρατίας

ΜΕΡΑ25:Η τροπολογία Βορίδη θυμίζει άλλες, ανώμαλες εποχές της Ελληνικής Δημοκρατίας

Η Ν.Δ. που ανέχτηκε, εξέθρεψε και συμπεριέλαβε στους κόλπους της τον ακροδεξιό εσμό, όπως αντιπροσωπεύεται στα πρόσωπα των κυρίων Πλεύρη, Γεωργιάδη, Βορίδη και άλλων, δεν δικαιούται να κουνάει το δάχτυλο στην Αριστερά για κλείσιμο ματιού στη Χρυσή Αυγή. Νωπή είναι, άλλωστε, η ανιστόρητη και αναθεωρητική τοποθέτηση της Ν.Δ. ότι η Αριστερά είναι «ο μόνο χώρος ο οποίος καλλιεργεί τη βία». Τόσο με τη ρητορική όσο και με τις πολιτικές του, ο κ. Μητσοτάκης φλερτάρει ξεδιάντροπα με τους φασίστες.

Τα πέρα δώθε με τις τροπολογίες για την απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τη δημοκρατία και την δικαιοσύνη, για τις οποίες δήθεν κόπτονται: τις χρησιμοποιούν κατά το πώς τους βολεύει, εργαλειακά. Αυτά θυμίζουν άλλες, ανώμαλες εποχές της Ελληνικής Δημοκρατίας, τις οποίες διαδέχτηκαν σκοτεινές σελίδες της ιστορίας μας.

Υπήρχε τρόπος να εμποδιστούν αυτοί που αναπαράγουν στη δημόσια ζωή τον ρατσισμό και τον φασισμό: με αγώνες στους δρόμους, με κινήσεις που δεν υπονομεύουν τους θεσμούς της δημοκρατίας, ενισχύοντας το αφήγημα της ακροδεξιάς και με πολιτικές που δεν οδηγούν τους συμπολίτες μας στην απελπισία. Αλλά να τους εμποδίσουν αυτοί που χτίζουν φράχτες και αποκαλούν τους κατατρεγμένους εισβολείς, – εφαρμόζοντας ταυτόχρονα μνημόνια που φτωχοποιούν τον λαό – είναι μάλλον απίθανο.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock