Δεύτερη Πανικαριακή Σκακιστική Συνάντηση

22 Απριλίου στις Ράχες

Έναρξη σκακιστικών δράσεων τη Δευτέρα του Πάσχα στον Άγιο Κήρυκο με προετοιμασία ενόψει μαθητικών αγώνων Σάμου – Ικαρίας – Φούρνων και κορύφωση στις Ράχες με αναμετρήσεις σκακιστών και σκακιστριών από όλο το νησί!

Η πρώτη Πανικαριακή Σκακιστική Συνάντηση έγινε στον Άγιο Κήρυκο και δραστηριοποίησε πενήντα μικρούς και μεγάλους σκακιστές και σκακίστριες. Η δεύτερη, στις 22 Απριλίου στις Ράχες, αναμένεται να δραστηριοποιήσει ακόμα περισσότερους!

Σκακιστική εβδομάδα από 17 έως 23 Απριλίου στην Ικαρία με μαθήματα και αγώνες για μικρούς και μεγάλους, ματς πρωταθλητών Ικαρίας και Αιγαίου, συναντήσεις μαθητών και μαθητριών για τους αγώνες με Σάμο και Φούρνους, Πρωτάθλημα Γυναικών Ικαρίας, καθώς και με την πολυαναμενόμενη 2η Πανικαριακή Σκακιστική Συνάντηση.

Το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων αρχίζει τη Δευτέρα 17 Απριλίου, στις 11 το πρωί, στον φιλόξενο χώρο του παλαιού Δημαρχείου Αγίου Κηρύκου. Ο πρωταθλητής Αιγαίου και οι πρωταθλήτριες Αιγαίου θα αποκαλύψουν μυστικά επιτυχίας και θα υποδείξουν μεθόδους σωστής προετοιμασίας σε σκακιστικούς αγώνες.

Θα ακολουθήσει συνάντηση μεταξύ ομάδας μόνιμων κατοίκων και ομάδας σκακιστών και σκακιστριών που επισκέπτομαι αυτές τις ημέρες το νησί μας και θα αρχίσει το ματς μεταξύ του πρωταθλητή Αιγαίου Βασίλη Σαράντου και του Πρωταθλητή Ικαρίας Γιώργου Τέσκου.

Αγώνες μεταξύ μαθητών και μαθητριών Ικαρίας και Σάμου στο παλαιό Δημαρχείο. Την Παρασκευή 21.4 θα εμπλουτιστούν και με συμμετοχή παιδιών από τους Φούρνους!

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες στον Άγιο Κήρυκο με πρόγραμμα που θα συνδιαμορφωθεί με τους παίκτες, και την Παρασκευή 21/4, στις 11 το πρωί, θα υποδεχθούμε για αγώνες μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Σάμου και των Φούρνων.

Παράλληλα θα πραγματοποιούνται σκακιστικές δράσεις και στις Ράχες με πιο σημαντική δράση την διεξαγωγή του 1ου Πρωταθλήματος Γυναικών Ικαρίας!

Αγώνες μεταξύ Σάμου και Ικαρίας στις Ραχες. Δύο σκακίστριες η Ελένη Μάζαρη (αντιμετωπίζει στο τραπέζι αριστερά τον Νίκο Ροκοπάνο) και η Λίνα Τσιγγερλιώτη  (παίζει με τον Σταμάτη Χασιώτη) θα συμμετάσχουν στο 1ο Πρωτάθλημα Γυναικών Ικαρίας

Πανικαριακό προσκλητήριο!

Το Σάββατο 22 Απριλίου, από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ, το Πολιτιστικό Κέντρο του συλλόγου «Λιτάνη», στον Άγιο Δημήτριο Ραχών θα είναι το σκακιστικό κέντρο όλης τη Ικαρίας!

Θα συγκεντρωθούν μικροί και μεγάλοι σκακιστές και σκακίστριες από όλα τα χωριά για πολυποίκιλες εκδηλώσεις:

  • Αγώνες Μαθητών και Μαθητριών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου
  • Ομαδική Συνάντηση Ραχών – Αγίου Κηρύκου.
  • Ζωντανό Σκάκι και παρτίδες σε μεγάλη υπαίθρια σκακιέρα δαπέδου.
  • Υπαίθριο Σιμουλτανέ (ταυτόχρονο παίξιμο εναντίον πολλών αντιπάλων) και Μπλάιντ (τυφλό παίξιμο), στα οποία θα συμμετάσχουν ο πρωταθλητής Αιγαίου Βασίλης Σαράντος, η πρωταθλήτρια Αιγαίου Ποθητή Υμεναίου, ο πρωταθλητής Ικαρίας Γιώργος Τέσκος, η πρωταθλήτρια Νεανίδων Αιγαίου Αγγελική Σαράντου και οι πρωταθλήτρια Κορασίδων Αιγαίου Ιωάννα Σαράντου.
Ζωντανό σκάκι στην υπαίθρια σκακιέρα Αγίου Κηρύκου. Το Σάββατο 22 Απριλίου οι ανθρώπινες φιγούρες θα πρωταγωνιστούν στην υπαίθρια σκακιέρα στον Άγιο Δημήτριο!

Τον συντονισμό της 2ης Πανικαριακής Σκακιστικής Συνάντησης θα έχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Δημητρίου «Λιτάνη» (επικοινωνία με την κ. Ελένη Μάζαρη, τηλ. 6981851370, 6932313642).

Ο Δήμος Ικαρίας θα διαθέσει λεωφορείο για δωρεάν μετάβαση και επιστροφή μικρών και μεγάλων σκακιστών και σκακιστριών: Αναχώρηση από τον Άγιο Κήρυκο στις 2 το μεσημέρι, στάσεις σε Καραβόσταμο και Εύδηλο και αναμενόμενη άφιξη στον Άγιο Δημήτριο Ραχών στις 4 το απόγευμα. Το δρομολόγιο επιστροφής είναι προγραμματισμένο για τις 8 το βράδυ. Πληροφορίες σχετικά με τη μετακίνηση από την κ. Λεμονιά Αβαγιάννη, τηλέφωνα: 6988-005081 και 6982-184521.

Οι σκακιστικές εκδηλώσεις εντάσσονται στο Σκακιστικό Φεστιβάλ Αιγαίου και διοργανώνονται από τον Δήμο Ικαρίας, τον  Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Δημητρίου «Λιτάνη» και τον Σκακιστικό Όμιλο Ικαρίας.

Χορηγοί: Dodekanisos Seaways (www.12ne.gr) και Hotel Maria Elena (mariaelena.gr).

Χορηγοί Επικοινωνίας: Ικαριακή Ραδιοφωνία (ikariaki.gr), Ράδιο Ικαρία (radio-ikaria.gr) και Ικαριώτικα Νέα (ikarianews.gr).

Πληροφορίες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: skaki64@gmail.com.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.