Μπουρνούς: Να στελεχωθούν άμεσα τα Περιφερειακά Ιατρεία του Ευεργέτουλα

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, κατέθεσε ο Βουλευτής Π.Ε. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση λειτουργίας των δύο Περιφερειακών Ιατρείων της Δημοτικής Ενότητας Ευεργέτουλα.

Μπουρνούς: Να στελεχωθούν άμεσα τα Περιφερειακά Ιατρεία του Ευεργέτουλα

Αρχικά, ο Γ. Μπουρνούς υπογραμμίζει στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση ότι  παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις του στο παρελθόν προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας – μέσω πλήθους ερωτήσεων και αναφορών στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου – η υποστελέχωση των δομών Υγείας όλων των βαθμίδων στη Λέσβο και η συστηματική υποβάθμιση της λειτουργίας τους συνεχίζονται, στερώντας αναγκαίες υπηρεσίες υγείας στις τοπικές κοινωνίες του νησιού.

Στα ήδη γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας του νησιού και το Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, σημειώνει ο Βουλευτής, προστίθεται και η εγκατάλειψη των Περιφερειακών Ιατρείων Κάτω Τρίτους και Ιππείου της Δημοτικής Ενότητας Ευεργέτουλα, που υπολειτουργούν κατόπιν επίσκεψης ιατρού μία ή δυο φορές την εβδομάδα μία ή δυο φορές την εβδομάδα, με υποτυπώδη ιατρικό εξοπλισμό και χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό.   

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση, επισημαίνεται στην ερώτηση, εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής εφόσον έχει καταστεί αδύνατη η παροχή άμεσης ιατρικής βοήθειας προς αυτούς στον τόπο κατοικίας τους και απαιτείται η μετάβαση τους στη Μυτιλήνη, που σε πολλές περιπτώσεις για αντικειμενικούς λόγους καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη.

Κλείνοντας την νέα του παρέμβαση για τις δομές Υγείας της Λέσβου, ο Γιάννης Μπουρνούς καλεί τον Θ. Πλεύρη να προβεί στην άμεση στελέχωση των Περιφερειακών Ιατρείων της Δημοτικής Ενότητας Ευεργέτουλα με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου να παρέχεται επαρκώς η οφειλόμενη από την Πολιτεία ιατρική κάλυψη των κατοίκων της περιοχής.

Διαβάστε την ερώτηση του βουλευτή Λέσβου στο παρακάτω αρχείο

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.