Μάχη στην Υεμένη για ένα κομμάτι ψωμί

Ανείπωτη τραγωδία πλήττει την Υεμένη όπου 85 άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 300 τραυματίστηκαν όταν ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου για ένα κομμάτι ψωμί.

Μάχη στην Υεμένη για ένα κομμάτι ψωμί

Το τρομακτικό δυστύχημα συνέβη σε κέντρο διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας σε μια χώρα που έχει δεινοπαθήσει από χρόνια προβλήματα που έχει προκαλέσει ο πόλεμος.

Τα θύματα της τραγωδίας αυτής, μιας από τις χειρότερες των τελευταίων δέκα ετών, διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας και οι οργανωτές της εκδήλωσης για τη διανομή βοήθειας συνελήφθησαν, όπως ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων SABA, που ελέγχουν οι αντάρτες.

Τα βίντεο που υπάρχουν στο άρθρο της Αυγής, που αλιεύσαμε την είδηση είναι συγκλονιστικά. Δε χρειάζεται να τονίσουμε ότι ο εμφύλιος πόλεμος στη χώρα αυτή, που έχει ξεκινήσει από το 2014, έχει ήδη κοστίσει την ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους.

Ο εμφύλιος πόλεμος στην Υεμένη ξεκίνησε το 2014, όταν αντάρτες του Σιιτικού κινήματος των Χούθι αναγνώρισαν ως πρόεδρο της χώρας τον Αμπντ Ραμπού Μανσούρ Χαντί, και κατέλαβαν την πρωτεύουσα, Σάνα. Αυτό οδήγησε σε μια σύγκρουση μεταξύ των Χούθι και των δυνάμεων που υποστηρίζουν τον εξόριστο πρόεδρο, καθώς και των συμμάχων τους στη Σαουδική Αραβία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η σύγκρουση έχει προκαλέσει μια ανθρωπιστική κρίση στη χώρα, με εκατομμύρια ανθρώπους να αντιμετωπίζουν την πείνα και την έλλειψη πόσιμου νερού και υγειονομικής περίθαλψης. Οι συγκρούσεις συνεχίζονται μέχρι σήμερα, με τους Χούθι να κατέχουν ακόμη τη Σάνα και με τη συμμετοχή πολλών άλλων παραγόντων στην σύγκρουση. Κομμάτια γης έχουν και οι Χούθι και οι υποστηρικτές του εξόριστου προέδρου, αλλά και οι δυνάμεις της Αλ Κάϊντα και του Ισλαμικού κράτους, όπως φαίνεται και στον παραπάνω χάρτη, που αλιεύσαμε από σχετικό δημοσίευμα.

Η διεθνής κοινότητα έχει καλέσει σε άμεση διακοπή των βίαιων συγκρούσεων και στην εύρεση ειρηνικής λύσης για την κρίση στην Υεμένη.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.