Κουτσούμπας: Όσο πιο ψηλά το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατός ο λαός

Ο λαός έχει δύναμη, την οποία πρέπει να την δείξει στους αγώνες και στις κάλπες, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Open». «Το ζήτημα είναι να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται», σημείωσε.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εκτίμησε ότι στις νέες εκλογές που θα γίνουν τον Ιούλη, η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί δεν θα είναι μονοκομματική, αλλά συνεργασίας. Όπως είπε, τα αστικά κόμματα μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας από τις εκλογές στις 21 Μάη, αφού τα προγράμματά τους είναι στην ίδια κατεύθυνση. Εξήγησε ότι οι νέες εκλογές μετά τις 21 Μάη θα είναι μια προσπάθεια χειραγώγησης της λαϊκής ψήφου, καθώς τα δύο πρώτα κόμματα θα θελήσουν να κλέψουν την ψήφο κάτω από ψεύτικα διλήμματα.

«Έχουμε ξεκαθαρίσει: Ούτε συμμετοχή, ούτε στήριξη, ούτε ανοχή» σε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση, επανέλαβε, στο ερώτημα εάν το ΚΚΕ θα συμμετάσχει σε κάποια κυβέρνηση. Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα εξουσίας, εφόσον το αποφασίσει ο λαός.

Σχολιάζοντας τα περί «προοδευτικής διακυβέρνησης», τόνισε πως για τον ΣΥΡΙΖΑ «όσο πιο δεξιά, τόσο πιο καλά», κάτι που το βλέπουμε και στη σύνθεση των ψηφοδελτίων, καθώς πήρε το μισό ΠΑΣΟΚ και την «καραμανλική δεξιά». Επίσης, υπενθύμισε ότι ο Αλ. Τσίπρας συναντάται με τον Όλαφ Σολτς και όχι με τους Γερμανούς εργαζόμενους που κινητοποιούνται. «Τι σόι πρόοδος είναι αυτή;», ανέφερε.

Σχετικά με τις καταγγελίες σε βάρος του ευρωβουλευτή Αλ. Γεωργούλη, υπογράμμισε πως πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος από τη δικαιοσύνη, «είναι αισχρό ζήτημα η κακοποίηση» γυναίκας.

Ερωτηθείς εάν το ΚΚΕ επιλέγει τους υποψήφιους του με όρους δημοφιλίας, ξεκαθάρισε πως το Κομμουνιστικό Κόμμα «δεν έχει καμία σχέση με τα κόμματα του κατεστημένου», επιλέγει τους ευρωβουλευτές του με βάση τη συμμετοχή τους στους αγώνες, στην πάλη για μια πιο δίκαιη κοινωνία. Συμπλήρωσε πως για το ΚΚΕ δημοφιλής είναι και ένας εργάτης, πρόεδρος του σωματείου του που συγκρούεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Δείτε τη συνέντευξη του ΓΓ του ΚΚΕ

902

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.